کتاب «سیمای یاران حضرت رسول(ص) در متون ادبی و عرفانی» شخصیت و ویژگیهای یاران پیامبر(ص) را در متون عرفانی و ادبی بررسی کرده است.
محمد گلابی (نویسنده کتاب) در این اثر ادبی، تاریخی و دینی 47 تن از اصحاب پیامبر(ص) را معرفی و رویکرد شاعران و عارفان را درباره اصحاب در آثار ادبی و عرفانی تا قرن هفتم بیان کرده است.
یکی از اهداف نویسنده در نگارش این کتاب، شناساندن بیشتر یاران حضرت رسول(ص) است، چرا که شناختن این بزرگواران به دستاندرکاران علوم انسانی کمک میکند تا تاریخ و اسلام را با یکدیگر پیوند دهند و در همه رخدادهای تاریخی با یادآوری حضور یاران پیامبر(ص) رابطهای ناگسستنی را میان تاریخ و اسلام برقرار کنند.
فصل نخست کتاب به ائمه و اهل بیت(ع) اختصاص دارد و فصل دوم یاران پیامبر(ص) مانند ابوذر غفاری، ابو ایوب انصاری، سلمان فارسی، صهیب و امسلمه را معرفی کرده و برای هر شخصیت عناوین سهگانه معرفی تاریخی، کلیات و سیمای معرفی شده در آثار ادبی را رعایت کرده است.
در بسیاری متون فارسی به ویژه اشعار شاعرانی مانند خاقانی و انوری نام اصحاب پیامبر(ص) برده شده و مدح زیادی همراه با اغراق و مبالغه نیز برای این افراد گفته شده است. در این کتاب نویسنده تلاش میکند اغراق و مبالغه را از چهره اصحاب حضرت رسول(ص) پاک کند و با بیان شواهد تاریخی، علل مهم بودن این افراد را ارایه دهد.
کتاب «سیمای یاران حضرت رسول(ص) در متون ادبی و عرفانی» با شمارگان هزار نسخه، در 232 صفحه و به بهای 85 هزار ریال برای نخستین بار از سوی انتشارات مرسل منتشر شده است./
نظر شما