کتاب «فقه انقلاب؛ بازنگریها در فقه سیاسی اسلام» شامل دیدگاه یکی از متفکران اسلامی در قبال مهمترین موضوعات و دغدغه هایی است که این روزها ذهن اندیشمندان اسلامی و غیر اسلامی را پس از قیام ملتهای مسلمان در کشورهای عربی به خود مشغول کرده است.
اثر حاضر اندیشه نویسنده کتاب را درباره فقه سیاسی، لزوم بازنگری در آن، نقش ملتها و مساله اهل حل و عقد، بیداری ملتها، انقلابهای عربی و تئوری توطئه، ربایش انقلاب، کشورهای انقلابی، مختصات نظام سیاسی در اسلام، تفاوت دولت دینی و دولت مدنی و رابطه اسلامگرایان با غرب را بیان میکند.
نویسنده ضمن بحث و بررسی درباره فقه سياسی اسلامی و ميزان نياز آن به بازنگری پیرامون پيوند و گسست بين شريعت و تاریخ بحث ميکند و می نویسد:«یکی از موضوعاتی كه به بازنگریهای ضروری جهت تعيين تكليف نياز دارد مساله سرشت قدرت حاکم و منبع قدرت آن است. به این معنا که حاکم هنگامی که قدرت را در اختيار ميگيرد و بر ملت حكومت ميكند، آیا به عهده گرفتن این قدرت، ناشی از نیابت است یا ولایت؟ به عبارت دیگر آیا ولایت حاکم از خود او ناشی میشود و یکی از حقوق اوست یا از امتی سرچشمه ميگيرد که او را از جانب خود به ولایت و نمایندگي انتخاب كرده است. براساس این، آیا حاکم با وكالتی كه دارد، نماينده مردم است، یا اینکه به واسطه ولایتی كه مستحق اوست، ولی و سرپرست مردم است.»
دکتر احمد ریسونی(نویسنده کتاب) از عالمان دینی مراکش و عضو موسس اتحادیه جهانی علمای مسلمین و عضو دفتر اجرایی جنبش اسلامی«توحید و اصلاح» است. با توجه به اینکه نویسنده کتاب از عالمان دینی اهل سنت است، نظریات و دیدگاههای وی با بسیاری موارد به ویژه اصل ولایت، امامت، عصمت و نظام سیاسی در اسلام با نظریات شیعیان تفاوتهایی اساسی و بنیادین دارد.
کتاب «فقه انقلاب؛ بازنگریها در فقه سیاسی اسلام» با شمارگان 500 نسخه، در 124 صفحه و به بهای 40 هزار ریال برای نخستین بار از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است./
نظر شما