یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۶
لزوم برقراری دموکراسی ادبی در جشنواره شعر

علی آبان، عضو اتاق فکر هشتمین جشنواره شعر فجر معتقد است که جشنواره شعر امسال باید عرصه‌ای برای حضور همه شاعران باشد؛ نه عده‌ای با یک تفکر خاص. به باور وی، امسال باید دموکراسی ادبی در این رویداد رخ دهد؛ چرا که شعر و هنر دیکته‌پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آبان گفت: یکی از اهداف ما این است که جشنواره شعر فجر کاملاً مستقل شود، ولی این اتفاق تا کنون نیفتاده است. همین که این آزادی به جشنواره داده شود که شعرهای گوناگون و شاعران مختلف کشور از هر نوع و فکر مجوز حضور ورود به جشنواره را داشته باشند، نشان می‌دهد که جشنواره به سمت استقلال پیش می‌رود.

وی اضافه کرد: آرزو داریم که این روند تا پایان جشنواره ادامه داشته باشد و اهرم‌هایی ناخواسته وارد این جریان نشود. البته با حضور دوست فرهیخته آقای کاکایی به جشنواره شعر امسال خوشبینم.

شاعر مجموعه شعر «قرار ما روی پل ورسک» افزود: سیاست هشتمین جشنواره شعر فجر این است که از شاعران دانشگاهی و همچنین منتقدان حرفه‌ای مشاوره بگیریم. شعر یک جامعه شعر دیکته نیست و در جشنواره شعر امسال باید دموکراسی ادبی خودش را نشان دهد. 

این شاعر درباره دیدگاه‌های امسال جشنواره شعر توضیح داد: ظاهرا سیاست اصلی جشنواره که آقای کاکایی با دیدگاه و تفکراتی نو دبیری آن را بر عهده دارد، این است که نحله‌های گوناگون چه با تفکرات و چه زبان و ساختار متفاوت، همگی در این جشنواره حضور داشته باشند. ما به این نتیجه رسیدیم که شعر فجر متعلق به همه شاعران ایران است.

وی در پاسخ به این پرسش که «در قیاس با جشنواره فیلم فجر آیا می‌توان نام جشنواره را به معنای واقعی کلمه روی جشنواره شعر فجر گذاشت؟» گفت: زمان برگزاری جشنواره در سه شب بسیار کم است. معتقدم به جای این‌که اسم جشنواره را تغییر دهیم و به طور مثال بگذاریم جایزه کتاب شعر سال فجر که با وجود برگزاری جایزه‌ای به نام کتاب سال، نام تکراری دیگری خواهد بود؛ حجم جشنواره را گسترده‌تر کنیم تا با این نام مصداق بیشتری پیدا کند.

وی در پایان یادآور شد: جایزه‌ای مثل کتاب سال نمی‌تواند پاسخگوی این همه حجم گسترده و رخدادهای فرهنگی در عرصه شعر که هر ساله اتفاق می‌افتد، باشد. /

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها