چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۰
گنجاندن زندگانی بانو مجتهده امین در کتاب‌های درسی

بانو مجتهده امین الگویی برای همگان است و به همین دلیل از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست کردیم تا زندگی و افکار ایشان در کتاب‌های دانشگاهی و مدارس گنجانده شود.*

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، معصومه طاهری، دبیر سومین کنگره بین‌المللی بزرگداشت بانو امین، امروز(چهارشنبه) در مراسم آغاز به کار این کنگره ضمن بیان این مطلب و با اشاره به جریان‌های فیمینیستی و عملکرد تکفیری‌ها درباره زنان گفت: در این شرایط تاریخی نیاز به یک الگو داریم که می‌توان از بانو امین به عنوان سرآمد زنان یاد کرد. 

وی با بیان این‌که هدف از برگزاری این کنگره نیز گرامیدشت این بانوی بزرگ است، افزود: نخستین و دومین کنگره بانو امین در سال های 71 و 72 برگزار شد. پس از 20 سال و با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری درباره گرامیداشت بانو امین سومین کنگره امروز آغاز به کار کرده است. 

طاهری با اشاره به برنامه‌های یک ساله این کنگره عنوان کرد: تاکنون نشست و همایش‌های مقدماتی در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های کشور به ویژه در شهرهای تهران، شیراز و مشهد برگزار شده است تا دانشجویان و طلاب با این بانو بیشتر آشنا شوند. 

وی ادامه داد: متاسفانه بانو امین مهجور مانده‌ است و شناخته شده نیست و جای تاسف دارد که جوانان ما در مدارس نام بازیگران و ورزشکاران داخلی و خارجی را می‌دانند اما درباره افرادی مانند این بانو اطلاعی ندارند.

دبیر سومین کنگره بین‌المللی بزرگداشت بانو امین افزود: در حوزه‌های علمیه نیز منابع و کتاب‌های وی برای تحقیق طلاب در دست نیست. بنابراین، این کنگره حرکتی است تا اقشار مختلف جامعه با بانو امین آشنا شود. 

وی در پایان گفت: بانو امین در کتاب «روش خوشبختی» خود راه سعادت را به همگان نشان داده است که می‌تواند الگوی ما برای زندگی باشد. 

در بخش دیگری از این مراسم «طیبه صالحی» دانشیار دانشگاه الزهرا(س) مقاله خود را با عنوان «روش‌شناسی تفسیری بانو امین در اربعین هاشمیه» ارایه کرد و گفت: این کتاب نخستین اثر بانو امین است که به شرح و توضیح 40 حدیث گوهر بار از ائمه معصومین(ع) می‌پردازد. 

وی ادامه داد: بانو امین در این کتاب سبک استدلالی را انتخاب کرده و اولویت را به براهین عقلی مرتبط به آیات قرآن کریم داده است. البته وی در این کتاب تفسیر خود را نیز ارایه می‌کند.

این نویسنده با بیان این‌که در این کتاب بانو امین به جنبه‌های بیانی و بدیع توجه داشته است، اظهار کرد: وی برای نگارش این کتاب از آثار بزرگان بسیاری استفاده کرده است. همچنین تسلط وی به مباحث فلسفی موجب شد تا به برهان‌ها و استدلال‌های ائمه معصومین(ع) توجه ویژه نشان دهد.

سومین کنگره بین‌المللی بزرگداشت بانو امین همزمان با حضور دانشجویان، طلاب و میهمانان خارجی در باشگاه نفت تهران تا ساعت 16 در حال برگزاری است.

سیده نصرت‌بیگم امین معروف به بانوی ایرانی (زاده ۱۲۶۵ ـ ۱۳۰۸ و درگذشته ۱۳۶۲ ـ ۱۴۰۳) از عالمان و عارفان زن شیعه اهل ایران بود. وی کتاب‌های خود را با نام «بانوی ایرانی» یا «بانوی اصفهانی» به چاپ رسانده‌ است که عبارتند از: اربعین الهاشمیة (عربی)، جامع الشتّات (عربی)، معاد یا آخرین سیر بشر، نفحات الرحمانیة فی الواردات القلبیة (عربی)، اخلاق، تفسیر مخزن العرفان (فارسی)، روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی و مخزن اللئالی در مناقب مولی الموالی علی(ع).

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها