«روایت زخم» گزیدهای از خاطرات «سومین جشنواره خاطرهنویسی عملیات والفجر 10» و نوشته یاران و نزدیکان شهیدان یاد شده یا به قلم افرادی است که خاطراتی را درباره آنها شنیدهاند. تنوع نگارندگان خاطرات زاویههای نگاه و لحنهای متفاوتی را درباره عملیات ولفجر 10 به نمایش گذاشته است و در واقع میتوان گفت به نوعی چند صدایی در متن این کتاب به چشم میخورد.
مفید اسماعیلیسراجی و سیدحسین مرتضویکیاسری به عنوان تدوینگران این اثر، پس از آوردن پیام حضرت آیتالله خامنهای به مناسبت عملیات والفجر 10، اهداف و اهمیت اجرای این عملیات را بیان کرده و سپس 32خاطره درباره این عملیات آوردهاند.
«گردان دواب»، «زن عمو آهو»، «ماست چکیده»، «اگر من را نبرید نفرینتان می کنم»، «جنایت هولناک حلبچه»،«مهمتر از جنایت صدام»، «دکتر رفتن و بهداری،همه دروغ بود!»، «الدخیل الخمینی»،،«از رمزهای عددی تا رمزهای رستهای»، «روزنگاشت های من»، «قله پر از برف»،«8کیلومتری سید صادق»، «شهادت آقا موسی»، «باید از حضور بسیجیها بترسند» و «هنوز لایق شهادت نشدم» عنوان برخی از 32 خاطره آمده در «روایت زخم» است.
در صفحه 77 کتاب میخوانیم: «طبق دستور صبح زود برای یاری رساندن به مصدومان روستایی انبه روانه شدیم که در فاصله یک کیلومتری محل استقرار ما بود. به سمت روستای انبه رفتیم. منطقه کاملاً آلوده بود. باد، مواد شیمیایی را جا به جا کرده بود. وقتی که به نزدیکی روستا رسیدیم، فاجعه دردناک کشتار دسته جمعی مردم را در گودال روستا مشاهده کردیم. موقعیت روستای انبه طوری بود که اطراف روستا، ارتفاعات کوچک و بزرگ قرار داشت و همین امر باعث می شد که مواد شیمیایی درشیارها و ارتفاع پست، ماندگار شود. مردم بی دفاع هم در اثر خفگی گاز نتوانستند از آن جا خارج شوند. گلولههای عمل نکرده شیمیایی در اطراف روستا به وفور نمایان بود. خلبانان هر چه گلوله داشتند در روستاها و اطراف آن ریختند...»
«روایت زخم» را انتشارات شاهد با همکاری کنگره بزرگداشت 10 هزار شهید استان مازندران و با شمارگان سههزار نسخه، در قطع رقعی، 201 صفحه و به بهای 64هزار ریال روانه بازار کتاب کرده است.
نظر شما