نایب رییس دبیرشورای سیاستگذاری تامین منابع علمی دانشگاههای وزارت علوم:
تمهیداتی برای بنهای خرید کتاب دانشجویی در نظر بگیریم
نایب رییس دبیرشورای سیاستگذاری تامین منابع علمی دانشگاههای وزارت علوم اظهار كرد: باید در نمايشگاه كتاب تهران بن خرید کتابهای خارجی و لاتین را هم به دانشجویان و اعضای هیاتهای علمی دانشگاهها اختصاص دهند.
وی ادامه داد: اکنون در دنیا بخش الکترونیک بر حوزه مجلات غالب است و در تولید کتاب نیز بخش الکترونیک ورود کرده است. ضرورت دارد نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به سوی بخش الکترونیک گام بردارد و ما نباید برای عرضه آثار در این رخداد بزرگ فرهنگی تکلیف تعیین کنیم و افراد را بر اساس تکالیف تعیین شده فرابخوانیم.
ثمره برخی حرکتها سالهای بعد نمایان میشود
نایب رییس دبیرشورای سیاستگذاری تامین منابع علمی دانشگاههای وزارت علوم و فناوری با بیان اینکه ما نمیتوانیم بگوییم دولت بیپول است و ما قادر به برداشتن گامهای بزرگ در حوزههای فناوری و علوم نیستیم، اظهار کرد: ایران تجربه شرایط نامطلوبتری نسبت به سالهای اخیر را داشته اما همان سالها در راه پیشرفت علوم و فناوری گامهایی برداشته است که شاید پاسخ آن را به سرعت نیافته باشد اما نشانهها و جوابهایی را در سالهای بعد دریافت کرده است.
وی افزود: ضرورت دارد مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاهها، ناشران و اصحاب نشر را به تالاری دعوت کنند و به آنان بگویند که امسال ممکن است کتابهای زیادی را نتوانند بفروشند و بیشتر با سوالات و خواستههای مردم آشنا خواهند شد اما بیشترین فروش کتاب را در سالهای بعد تجربه خواهند کرد.
عمرانی درباره بخش بینالملل، بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: این دوره از نمایشگاه مانند هر سال دیگر خرید دانشگاهی و فردی در بخش مرجع مشکلاتی خواهد داشت زیرا مسوولان بخش یارانه کتاب را از این بخش حذف کردهاند.
بخش بینالملل نمایشگاه مانند سال 92 خواهد بود
وی با بیان اینکه امسال اگر یارانهای به کتابهای لاتین تعلق نگیرد شاهد هجوم علاقهمندان به کتابهای لاتین نخواهیم بود، عنوان کرد: مسوولان برای نمایشگاه کتاب امسال فرصت ارزیابی کتابهای الکترونیک را دارند و ناشران نیز می توانند برای تولید کتابهای فارسی با کیفیتتری تفکر کنند.
این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که «با توجه به لغو تحریمها، حضور ناشران بزرگ بینالمللی را در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران چگونه ارزیابی میکنید؟» گفت: به نظرم خرید از بخش بینالملل نمایشگاه بیست و هفتم مانند سال 1392 باشد زیرا بودجهای برای مراکز علمی و پژوهشی کشور تخصیص داده نشده است. بعید به نظرم میرسد که روی این قضیه در نمایشگاه مانوری داده شده و پولی به دانشگاهها اختصاص داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که «چگونه میتوانیم برای رونق نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گام برداریم؟» اظهار کرد: در نمایشگاههای ششم و هفتم کتاب تهران به عنوان نماینده دانشگاهها حاضر بودم. به خاطر دارم که با برداشتن یارانه از کتابهای عرضه شده در این نمایشگاه، عرضه و تقاضا خود تعیین کننده بازار نشر و کتاب بودند.
تمهیداتی برای بنهای خرید کتاب دانشجویی در نظر بگیریم
عمرانی گفت: ارایه بن خرید کتاب به دانشجویان، روش مناسبی برای خرید کتاب بود. به نظرم باید بن خرید کتابهای خارجی و لاتین را هم به دانشجویان و اعضای هیاتهای علمی دانشگاهها اختصاص دهند.
وی توضیح داد: تخصیص یارانه به ناشران مشکلی را حل نمیکند زیرا ناشران باید در نمایشگاههای بینالمللی دنیا آثار خود را با 40 تا 50 درصد تخفیف ارایه دهد. در این شرایط دولت معتقد است که به ناشران یارانه پرداخته اما ناشر اعتقاد دارد که در نمایشگاههای بینالمللی «دلار» ارز مبادلاتی است و برای تبدیل یارانه دولتی به دلار، مشکل ناشران دوچندان میشود. فکر میکنم مسوولان برای حضور هر چه بهتر دوستداران و مخاطبان کتاب باید روی مسئله بنهای دانشجویی و هیات علمی توجه ویژهای کنند.
عمرانی در پایان گفت: امیدوارم بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تالاری برای ارتباط مستقیم دانشگاهیان و علاقهمندان کتاب باشد.
جلسه هماندیشی تامین منابع الکترونیکی و هماهنگی با ناشران در بیست و هفتمين نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران روز يكشنبه ( 13 بهمن ماه) با حضور محمدرضا وصفي مدير بخش بين الملل نمايشگاه كتاب و نمايندگاني از کتابخانههای مرکزی و اسناد دانشگاه علوم پزشکی تهران، رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، نهاد دانشگاه آزاد و مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت و درمان برگزار شد.
نظر شما