یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۰
گفت‌‌وگو‌های‌ بهترین‌های اقتصاد دنیا، ترجمه شد

مجموعه گفت‌وگوهای برترین دانشمندان اقتصاد اروپا به قلم مترجم «چرا کشور‌ها شکست می‌خورند» به‌زودی منتشر می‌شود.

پویا جبل‌آملی، نویسنده کتاب‌های اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره ترجمه‌ تازه‌ترین اثرش، اظهار کرد: ترجمه بخشی از کتاب «اقتصاد کلان نوین» که شامل مجموعه مصاحبه‌هایی با اقتصاد‌دان‌های برجسته دنیا است، را در قالب یک کتاب با همکاری دکتر علی سرزعیم، به پایان رساندم که البته هنوز عنوان این اثر نهایی نشده است.

وی افزود: کتاب «اقتصاد کلان نوین» پیش از این با حذف بخش مصاحبه در ایران ترجمه و منتشر شده بود. این اثر، مجموعه گفت‌و‌گوهایی با اقتصاد‌دان‌هایی مانند لوکاس، فریدمن،‌ توبین و سولو است که به قلم دو نویسنده انگلیسی، اس نودون‌ و زین در سال 2005 تالیف شده است.

جبل‌آملی، ‌افزود: اس‌نودون و زین، کتاب «اقتصاد کلان نوین» را در قالب یک منبع درسی ارایه کرده‌اند و در پایان هر فصل مصاحبه‌هایی گنجانده شده است. موضوع اصلی مصاحبه‌ها علاوه بر زندگی‌نامه‌،‌ مراحل آشنایی با مقوله اقتصاد و دانشگاه محل تحصیل اقتصاددانان به موضوعاتی مانند بحران‌های اقتصادی قرن بیستم،‌ مدیریت بحران، پیشگیری از زمینه‌های ایجاد بحران‌‌های اقتصادی و رشد اقتصادی اختصاص دارد.
مترجم کتاب «چرا کشور‌ها شکست می‌خورند» اظهار کرد: معتقدم، این اثر پاسخگوی سوالات اقتصادی هر دو طیف مبتدی و آشنا با مباحث آکادمیک اقتصاد است. اغلب مصاحبه شوندگان، از نوبلیست‌های اقتصادی هستند. از جمله مباحث اساسی که مصاحبه شوندگان در این اثر به آن اشاره دارند، سیاست‌هایی است که منجر به رشد اقتصادی می‌شوند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره این موضوع که کدام مصاحبه این کتاب بیشتر مورد توجه‌اش قرار گرفته، گفت: به دلیل گرایش‌ها و علایق‌ اقتصادی‌ام، در ترجمه به نظریه‌های فریدمن و مباحثش در نقش پول در اقتصاد که چطور بانک مرکزی می‌تواند در جلوگیری از تورم نقش بازی کند و دیدگاه لوکاس که نظریاتش می‌تواند در سیاست‌گذاری ‌های پولی به مسوولان کشور کمک برساند، برایم جالب توجه‌تر بود. به‌عنوان نمونه با مطالعه این اثر، مخاطب با نحوه مدیریت بحران اقتصادی اروپا در سال‌های اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 آشنا می‌شود.

جبل‌آملی، در پایان درباره مقایسه «تاریخ شفاهی بانک مرکزی»‌ با مجموعه مصاحبه‌‌های اقتصاد‌دان‌های مطرح اروپ،ا افزود: تاریخ شفاهی،‌ در واقع بر مسایل اجرایی تاریخ 50 ساله بانک مرکزی ایران اشاره دارد و این در حالی است که مصاحبه‌های اقتصاد‌دان‌های غربی بر مباحث تئوریک متمرکز شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها