به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كتاب «احکام حکومتی: چرایی، چیستی، چگونگی» به قلم اسماعيل پرور در پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه به عنوان كتاب «تحسينشده» انتخاب شد.
پرور درباره همايش کتاب سال حوزه گفت: برگزاري اينگونه همايشها امري ضروري و مهم است چرا كه بايد كتابهاي مختلف و چاپشده مورد ارزيابي و شاخصترين آثار هر حوزهاي، طبقهبندي و انتخاب شود تا كيفيت هر كتابي مشخص و مولف آن مورد حمايت قرار گيرد.
وی ادامه داد: علاوه بر اينكه انتخاب كتابهاي شاخص به صورت سالانه براي ارتقاي كيفيت پژوهشهاي آينده در هر حوزهاي لازم و ضروري است، تقدير اينگونه كتابها در ايجاد انگيزه و روحيه نويسندگان بسيار موثر است چرا كه انتخاب آنها بدين معني است كه جامعه اثرشان را پذيرفته است.
اين پژوهشگر ديني افزود: با توجه به اينكه در جامعه ما افراد زيادي قلم ميزنند، اين همايشها نويسندگان و پژوهشگران را در يك نوع ميدان رقابت قرار ميدهد. بنابراين، اگر نويسندهاي، محصول يا اثري را در حد كيفيت لازم در حوزه خود ارايه ندهد، اثرش مورد استقبال افراد جامعه قرار نمیگیرد و نميتواند جامعه را در اصلاح وضعيت فرهنگي سوق دهد.
وی همچنین تصريح كرد: زمانيكه يك نويسنده احساس كند در ميدان رقابت است و ناظراني هستند كه با رصدكردن كتابهاي نوشتهشده، تلاش ميكنند تا بهترين محصول را معرفي كنند، طبيعتا اثرات مثبتي در پي خواهد داشت و نتايج آن به سود جامعه خواهد بود. از اينرو، طبيعي است كه در هر حوزه، شغل و رشتهاي كه نظارت مداوم وجود داشته باشد، سطوح كار كيفي ارتقا مييابد و طبيعتا اين مساله در حوزه فرهنگ حساستر و ظريفتر است و دقت بيشتري را ميطلبد.
پرور عنوان كرد: زمانيكه يك كتاب منتشر ميشود بايد پيام مفيد و مطلب موثري را براي دردها و مسايل روز جامعه ارايه دهد، در غير اين صورت جز اتلاف وقت، اسراف سرمايهها و امكانات نتيجه ديگري را در پي ندارد و در نتيجه برگزاري چنين همايشهايي به شيوههاي صحيح، در ارتقاي كيفي و كمي كتابها كمك بسياري ميكند.
نويسنده كتاب «جهانیشدن و جهانیسازان» در رابطه با محتواي كتاب خود و انتخاب آن به عنوان كتابي «تحسينشده» در پانزدهمين همايش كتاب سال حوزه گفت: اين كتاب به بررسي رابطه حكومت و دين پرداخته و با بيان ويژگيهاي حكومت ديني، نظرات بزرگاني مانند شهيد محمدباقر صدر، مرتضي مطهري، سيدمحسن طباطبايي، محمدتقي جعفري، آيتلله مكارم شيرازي، محمدتقي مصباح، عبدالله جوادي آملي و غيره را مطرح و به مقايسه آنها ميپردازد.
وي ادامه داد: همچنين در اين كتاب، به موازات آوردن نظرات پراكنده صاحبنظراني كه در بالا مطرح شد، نظر «سيد منيرالدين حسيني شيرازي» به عنوان نظر برگزيده و برتر در كنار آنها مطرح ميشود. وي کوشیده است تا مباحث فقه حکومتی و احکام حکومتی را با توجه به مبانی و زیرساختهای فلسفی، اصولی و کلامی تبیین کند.
پرور درباره پيام محوري كتابش گفت: در اين كتاب، احكام حكومتي، قوانين و مقررات دولتي و رابطه آنها با فقه و سنت مطرح ميشود و ما براي اينكه رابطه دين و حكومت را روشنتر كنيم، مجبوريم در حوزه اجتهاد به ويژه فقه، قواعد جديدي تاسيس كنيم تا به وسيله اين قواعد جديد، احكام و قوانين مورد نياز حكومتي را از قوانين ديني استخراج كنيم.
اسماعيل پرور، پژوهشگر ديني و مدیر گروه پژوهشی اصول احکام حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی است. از وي مقالهها و كتابهاي متعددي در حوزه دين و فقه از جمله «احکام حکومتی: چرایی، چیستی، چگونگی»، «اصطلاحات : مبارزه با فقر، فساد و تبعیض»، «مبارزه با فقر و فساد در سیره نبوی»، «گلبانگ عدالت»، «جهانيشدن و جهانيسازان» چاپ و منتشر شده است.
یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۵
نظر شما