جدیدترین شماره کتابماه علوم اجتماعی، ویژه بهمنماه، با محوریت موضوع ارتباطات و روزنامهنگاري منتشر شد. این شماره به «پدر علم ارتباطات ايران» اختصاص دارد.
در بخشي از سخن ماه اين شماره درباره معتمدزاده ميخوانيم: «او اولين استادي بود كه از انديشههاي انتقادي ارتباطات سخن گفت و با انتشار مقالات متعدد خود به طرح ديدگاههاي مكاتب انتقادي در ارتباطات پرداخت و دريچه نويني از نگاه به ارتباطات را براي دانشجويان خود گشود.»
در بخش «پرونده ماه» اين شماره مقالاتي از هادي خانيكي، دانشيار گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي با عنوان «گرانيگاه ارتباطات در ميانه علوم اجتماعي»، احمد ميرعابديني، پژوهشگر و مدرس ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي زير عنوان «ميراث معنوي استاد معتمدزاده؛ واقعبيني و تحقق يك رويا»، سيد فريد قاسمي، نويسنده و پژوهشگر مطبوعات با عنوان «سالنگار زندگي و آثار دكتر كاظم معتمدزاده»، اسماعيل قديمي، پژوهشگر ارتباطات و مدرس دانشگاه علامه طباطبايي با عنوان «كتابشناسي استاد كاظم معتمدزاده» و در آخر گزارشي از مراسم بزرگداشت دكتر كاظم معتمدزاده به چاپ رسيده است.
بخش «پژواك» اين ماهنامه كه به معرفي و نقد كتاب اختصاص دارد، كتابهايي مانند «انديشههاي سياسي در قرن بيستم»، (تاليف حاتم قادري) از سوي سجاد سرحدي، كارشناس ارشد جامعهشناسي دانشگاه تهران، «جامعهشناسي انتخاب يازدهم»، (تاليف علي دارابي) از سوي غزال بيبكآبادي، دانشجوي دكتري ارتباطات علوم و تحقيقات تهران، «جامعهشناسي سياسي معاصر»، (تاليف كيت نش) از سوي زينب شريفي، دانشجوي دكتري علوم ارتباطات، «اقتصاد سياسي نظاميگري آمريكا»، (تاليف اسماعيل حسينزاده) از سوي محمد مردي، كارشناس اقتصاد دانشگاه تهران معرفي و نقد شدهاند.
همچنين در اين بخش كتابهاي «روش تحقيق كيفي؛ ضد روش»، «جامعه و سياست»، «اتحاديه اروپا؛ هويت، امنيت و سياست»، «تحليل جامعهشناسي-تاريخي پيرامون انقلاب اسلامي ايران»، «آفاق تمدني انقلاب اسلامي» و «مديريت انتظارات مشتريان» مورد معرفي و نقد قرار گرفتهاند.
در بخش بعدي اين ماهنامه با عنوان «مقالات»، مقالاتي از توحيد عليزاده، (كارشناس ارشد جامعهشناسي دانشگاه مازندران) با عنوان «جامعه مدني ايران در صدر مشروطه»، عاطفه نامداري(كارشناس ارشد روزنامهنگاري) با عنوان «بازخواني نظريههاي انقلاب از كارل ماركس تا ميشل فوكو»، زينب صفوي(كارشناس ارشد علم اطلاعات) با عنوان «شبكه كتابخوانان حرفهاي» و قاسم آزادي احمدآبادي، زير عنوان «رويكرد فراتحليلي: ظرفيتها و خلاها» منتشر شده است.
همچنين در بخش «نقد و نظر» اين ماهنامه، گزارشي از ميزگرد تخصصي «مميزي كتاب؛ بايدها و نبايدها» كه با حضور دكتر «حسن ذوالفقاري»، عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس، «محمدجواد مظفر»، مدير انتشارات كوير فعال عرصه نشر و فرهنگ، «محسن فرجي»، نويسنده و دبير بخش قصه نو نشر افكار و «عبدالله بيچرانلو»، سرپرست پژوهشكده هنر و رسانه، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد، آورده شده است. در اين نشست، موضوع «چگونگي نظارت بر انتشار كتاب در كشور» مورد بررسي قرار گرفته است.
در بخشي از اين گزارش درباره مميزي كتاب ميخوانيم: «هركتاب بايد از سه منظر بررسي شود؛ يكي از منظر محتواي علمي، دوم به لحاظ زبان فارسي است، بسياري از آثار به زبان نوشتاري آسيب رساندهاند و ويرايش نميشوند و سوم به لحاظ فني است كتابها به درستي پيكربندي نميشوند.»
در بخش بعدي اين كتاب ماه با عنوان «تازهها و همايشهاي علمي»، گزارشي از رونمايي و نقد كتاب «چگونه نمونهگيري كنيم» به تاليف «گراهام كالتون» كه از سوي نشر ني به چاپ رسيده است، منتشر شده است. همچنين در اين بخش، مراسم پاياني اهداي جوايز بيستوششمين «جايزه كتاب فصل» كه در روز يكشنبه (هشتم ديماه 1392) با حضور «علي شجاعين صائين»، «سيد عباس صالحي» و «نجفقلي حبيبي»، دبير علمي جشنواره و جمعي از اهالي قلم برگزار شد، گزارش شده است.
در بخش «پيشخوان» اين شماره نيز سحر برينخو، هفت كتاب در زمینه «جامعهشناسي» و «انقلاب» را که به تازگی در سطح جهانی منتشر شده، معرفی کرده است.
هفتاد و يكمين شماره کتاب ماه علوم اجتماعی، به کوشش موسسه خانه کتاب، در 102 صفحه و بهای دو هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما