سه‌شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۲
تولید مستند هنری از چهره‌های ادبی در جشنواره شعر فجر

هشتمین جشنواره شعر فجر دهه سوم اردیبهشت سال آینده برگزار می‌شود. به گفته عبدالجبار کاکایی، تهیه مستند هنری از چهره‌های تأثیرگذار شعر ایران از دیگر برنامه‌های دوره جدید جشنواره شعر است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عبدالجبار کاکایی دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر گفت: در جلسه دیروز با حضور سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد درباره موضوعات گوناگونی به جمع بندی رسیدیم و مشخص شد که جشنواره امسال در دهه سوم اردیبهشت سال آینده(1393) برگزار می‌شود.

کاکایی افزود: هشتمین جشنواره شعر فجر یا در تالار وحدت برگزار خواهد یا در برج میلاد. همچنین قرار است سایتی دایمی برای جشنواره راه اندازی شود. این سایت امکانات مختلفی خواهد داشت و به محض بالا آمدن سایت نشست مطبوعاتی خواهیم داشت.

این شاعر توضیح داد: برای راه‌اندازی سایت یک پروژه ده روزه در پیش داریم. این سایت در حوزه رقابتی همه فعالیت‌های ما را تحت پوشش قرار می‌دهد. مراحل آپلود کردن شعرها و نظر سنجی کاربرها و نمایش سیر داوری در این سایت انجام می‌پذیرد.

شاعر مجموعه شعر «حبس سکوت» ادامه داد: یکی از معضلات جشنواره‌ شعر فجر در سال‌های گذشته این بود که ارسال کننده اثر نمی‌دانست اثرش در چه مرحله‌ای به سر می‌برد و از این حیث همواره در تاریکی مطلق بود.

وی توضیح داد: این سایت دایمی است و در طول سال پشتیبانی می‌شود و به ارسال کنندگان آثار اطلاعاتی می‌دهد و کاربران سایت هم به اهالی شعر و ادب می‌پیوندند. کاربر می‌تواند شعر خودش را در کنار آثار دیگران ببیند و پیش از آن‌که اثرش به مرحله نهایی برسد، بداند شعرش در چه مرحله‌ای است. ارسال کننده اثر می‌تواند متوجه شود که چه مقدار به برگزیده شدن در جشنواره امید دارد. گفت‌وگو با داورهای هشتمین جشنواره شعر نیز از طریق همین سایت انجام می‌شود.

شاعر «زنبیلی از ترانه» ابراز امیدواری کرد که این سایت 10 هزار کاربر خواهد داشت و گفت: نشانی سایت به زودی اعلام می‌شود. در جلسه دیروز توافق شد که مستندی هنری از چهره‌های تأثیرگذار شعر ایران از همه گروه‌های فکری تهیه شود. درباره این فیلم با یکی از کارگردانان معروف صحبت کرده‌ایم.

این ترانه سرا یادآور شد: قبلاً همزمان با برگزاری جشنواره شعر فجر در استان‌ها به برگزاری جشن شعر اقدام می‌شد. این جشن‌ها به تشکیل کارگاه‌های شعر تغییر یافت. گردانندگان این کارگاه‌ها اشخاصی‌اند که از میان شاعران سرشناس استان‌ها انتخاب می‌شوند. برای هر استان دو، سه شاعر و منتقد انتخاب می‌کنیم و این کار نیز تا پایان اسفند انجام می‌شود.

کاکایی افزود: سنت چند صدایی باید ابتدا در استان‌ها انجام شود تا شکل اصلی و عمده‌اش را در تهران شاهد باشیم. در شهرستان‌ها معمولاً گروه‌های ادبی مختلفی وجود دارند که منزوی‌اند. آن‌ها معمولاً ساز مخالف می‌زنند نه البته صرفاً به لحاظ سیاسی بلکه عده‌ای از آن‌ها سنتی‌اند و نوگراها را قبول ندارند و عده‌ای دیگر سنتی‌ها را قبول ندارند.

شاعر «با تو این ترانه‌ها شنیدنی است» ادامه داد: به طور مثال شاید برخی از این شاعران گفتمان انقلاب را قبول نداشته باشند. ما سعی می‌کنیم همه آن‌ها را جذب کنیم تا دستمان در ارزیابی‌ها پر باشد. این کار برای پر رونق شدن جشنواره امسال ضروری است.

دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر گفت: وزارت ارشاد تنها نقش میزبان را در جشنواره شعر فجر بر عهده دارد و نقش هدایتی دیگری در  کارگاه‌هایی که در طول جشنواره برگزار می‌شوند، ندارد. این کارگاه‌ها وجه علمی دارند و توسط خود شاعران اداره می‌شوند. اقدام بعدی ما این است که اسامی مدیرانی که در شهرستان‌ها شاعرند، معلوم شود و منتقدان به شهرستان‌ها اعزام شوند. اسامی این شاعران و منتقدان را تا آخر اسفند ماه به کمیته اجرایی می‌دهیم. رفت و آمد این شاعران بازتاب خبری دارد و علاقه‌مندان به اخبار جشنواره از نام آن‌ها و زمان سفرشان مطلع می‌شوند.

هشتمین جشنواره شعر فجر طی سه شب در دهه سوم اردیبهشت  سال آینده(1392)برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها