چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۸
نمای ظاهری کتابخانه‌ها عاملی برای تشویق حضور مخاطب

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان غربی گفت: راهکار رونق کتابخانه‌های عمومی این است که این مکان‌ها بایداز حالت قرائت‌خانه‌ای خارج شوند و محل مطالعه کتاب‌های درسی نباشند.

علی فیروز در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: سالن‌های مطالعه کتابخانه‌های عمومی اکنون با نبودن قرائت‌خانه‌های عمومی به محل مطالعه با گرایش درسی افراد از جمله دانشجویان و دانش آموزان تبدیل شده است در حالی که سالن‌های مطالعه باید محلی برای مطالعه کتاب‌های غیر درسی باشد.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی اظهار کرد: کتابخانه‌های دانشگاهی و آموزشگاهی باید دارای سالن های مطالعه و قرائت‌خانه‌های فعال باشند و این نقش در این کتابخانه‌ها باید پررنگ‌‌تر تعریف شود.

وی درباره راهکارهای ترغیب افراد برای حضور در کتابخانه های عمومی گفت: توسعه مخازن کتابخانه های عمومی و اداره کتابخانه ها به شیوه قفسه باز از جمله راهکارهای دیگری است که به جذب افراد برای حضور در کتابخانه‌های عمومی کمک می‌کند.

فیروز عنوان کرد: شیوه اداره قفسه باز که اکنون در همه کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان غربی اجرا می شود باعث می‌شود افراد به دلخواه کتاب مورد علاقه خود را انتخاب کنند و افراد بیشتر جذب مطالعه شوند.

وی گفت: در کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان غربی کتاب‌ها بر اساس موضوعی تقسیم بندی شدند و افراد می‌توانند به کتاب‌های مورد علاقه خود در حوزه‌های مختلف دست پیدا کنند. نرم افزار کتابداری که امکان جست وجوی کتاب را برای مخاطبان فراهم کرده است؛ دستیابی به منابع کتابخانه‌ای را تسهیل می‌کند. 

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی گفت: وجود صندلی‌های راحت در کنار قفسه کتاب‌ها هم باعث می شود افراد با راحتی به دنبال کتاب بروند. 

مجموعه‌سازی در کتابخانه‌ها با نظر مخاطبان و کتابداران تقویت شود
فیروز عنوان کرد: تقویت مجموعه سازی در کتابخانه‌های عمومی راهکار دیگر جذب افراد به سوی مطالعه است. مجموعه سازی در کتابخانه‌های عمومی باید بر اساس نظر مخاطب و کتابدار باشد. اکنون طرح کتاب من خرید کتاب مورد نظر مخاطب را تامین می‌کند. کتابداران هم رکن دیگری از مجموعه سازی و تهیه منابع کتابخانه‌ای باید باشند.

نمای ظاهری کتابخانه‌ها عاملی برای تشویق حضور مخاطب است
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان غربی تاکید کرد: اختصاص هزینه‌ای برای بهسازی نمای ظاهری کتابخانه‌های عمومی به شدت احساس می شود زیرا فضا سازی مناسب یکی از راهکاری جذب افراد برای حضور در کتابخانه محسوب می‌شود.

وی درباره تاثیر ساعت کار کتابخانه‌های عمومی و رابطه آن با حضور افراد در این مکان‌‌ها گفت: ساعت کار کتابخانه‌های عمومی اکنون ایده آل است زیرا ازساعت هشت صبح تا 20 افراد در طول ساعت فعالیت جامعه؛ برای پیدا کردن کتاب به کتابخانه‌ها مراجعه می‌کنند. 

استفاده از سالن‌های مطالعه بعد از فعالیت رسمی جامعه بیشتر می‌شود 

فیروز با اشاره به استفاده از سالن های مطالعه کتابخانه‌های عمومی در ساعت‌های غیر کاری کتابخانه‌ها گفت: کتابخانه عمومی باهنر شهرستان ارومیه اکنون تا ساعت 24 شب به ارایه خدمات به مخاطبان می‌پردازد و افراد بعد از ساعت 20 بیشتر برای استفاده از سالن مطالعه به کتابخانه مراجعه می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها