سه‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۱
قوانین حوزه نشر در فضایی به دور از هیاهو  بازبینی می‌شوند

علی شجاعی صائین در مراسم معارفه خود گفت: از مهمترین اقدامات ما کمک گرفتن از اهالی نشر برای بررسی مجدد قانون فعلی حوزه نشر است. این قانون باید در محیطی آرام بار دیگر مورد بررسی قرار گیرد و پیشنهادهای اصلاحی مطرح شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ مراسم معارفه علی شجاعی صائین مدیرکل جدید اداره کتاب بعدازظهر امروز(یکم بهمن‌ماه) با حضور سیدعباس صالحی؛ معاون امور فرهنگی، محمداللهیاری؛ مدیر سابق اداره کتاب و همایون امیرزاده؛ مشاور معاون فرهنگی در خانه فرهنگی عمومی برگزار شد.

شجاعی صائین: قوانین حوزه نشر بازبینی می‌شوند

شجاعی صائین در ابتدای جلسه از حسن نظر معاون فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد تشکر کرد و گفت:‌ فکر نمی‌کردم که در دولت جدید مدیریت اداره کتاب به من واگذار شود. رویای من این بود که پس از 6 سال در خانه کتاب به مطالعات خود بپردازم. پیش از این‌که بحث مسوولیت جدید من در دولت جدید مطرح شود، بسیاری از اعضای خانواده‌ام فکر می‌کردند در دولت جدید به خانه خواهم رفت و از این بابت بسیار خوشحال بودند. زمانی که نتایج انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد در خانه ما جشنی برگزار شد که دیگر در معاونت فرهنگی حضور نخواهم داشت اما به هرحال من برای این سمت انتخاب شدم و امیدوارم که با کمک همه عزیزان که در اداره کتاب و اهالی نشر فعالیت می‌کنند، بتوانیم گامی به پیش برداریم. اگر در پایان این دوره حتی یک قدم به جلو حرکت کرده باشیم به نظرم به خوبی عمل کرده‌ایم.

شجاعی درباره ممیزی و صدور مجوز برای کتاب‌ها گفت: درباره ممیزی و صدور مجوز کتاب در چند ماه گذشته در رسانه‌ها از سوی افراد مختلف دیدگاه‌های متفاوتی مطرح شده است. همه این‌ها را مطالعه کردم و امیدوارم در آینده به جمع‌بندی مثبتی در این حوزه برسم. انشاءالله بتوانم در مسوولیت جدید خود به این موضوع بپردازم و از همه کسانی که دیدگاه‌‌های خود را منتشر کردند اعم از موافقان و مخالفان تشکر می‌کنم. از مخالفان نکاتی را آموختم و امیدوارم که با پیشنهاد‌های آن‌ها راهکارهای مناسبی را برای برطرف کردن مشکلات فراهم کنیم.

وی درباره پذیرش این مسوولیت عنوان کرد: در این مسوولیت، فرض اصلی من این است که سیاست‌های کلان کشور و سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور اعم در سرلوحه کارم باشد. در این زمینه چارچوب‌های موجود و واقعیت‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مدنظرم خواهد بود. امیدوارم بتوانم مشکلات این بخش را کمتر از گذشته کنم و با تصمیمات مشترکی که با حضور نمایندگان صنعت نشر و انجمن‌های نویسندگان و تجربیات دوستانم در اداره کتاب اتخاذ می‌شوند، شرایط را برای حوزه نشر هموارتر کنیم و فضای جدیدی را در این حوزه بوجود آوریم.

مدیرکل جدید اداره کتاب افزود: تصمیم‌گیری‌ها به گونه‌ای خواهد بود که همه فعالان نشر در آن مشارکت داشته باشند و رضایت همه را فراهم کنیم. از سوی دیگر مقتضیات قانونی و حرفه‌ای نیز مدنظرم خواهند بود تا بتوانم دیدگاه‌ها و نظرات پدیدآورندگان را تا حد ممکن فراهم کنم. امیدوارم اقدامات ما در حوزه اداره کتاب و نه سخنان ما در بهبود روندها و فرایندها اثبات‌کننده مدعیات ما باشد.

وی با اشاره به کمک گرفتن از اهالی نشر برای حل مشکلات گفت: از مهمترین اقدامات ما کمک گرفتن از اهالی نشر برای بررسی مجدد قانون فعلی حوزه نشر است. این قانون باید در محیطی آرام بار دیگر مورد بررسی قرار بگیرد و پیشنهادهای اصلاحی مطرح شوند. تلاش می‌کنیم با جمع‌بندی پیشنهادها بتوانیم اصلاحاتی را در قانون ایجاد کنیم. این کارها باید به دور از هیاهو و تنش انجام شود و کارشناسان بتوانند در یک محیط آرام به اظهارنظر در این مورد بپردازند. امیدوارم با این اقدامات بتوانیم با صنعت نشر کشور گفت‌وگو کنیم.

محمود آموزگار: بدون تشکیل هیات‌های نظارت، شجاعی هم به مشکل می‌خورد

محمود آموزگار، دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با حضور در این جلسه گفت: قبل از این‌که شجاعی صائین به عنوان مدیرکل جدید اداره کتاب معرفی شود یکی از رسانه‌ها از من درباره شجاعی و انتخاب او برای این سمت سوال کرد. به این خبرنگار گفتم که در اداره کتاب شخصیت‌ها مهم نیستند و یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود تشکیل هیات‌های نظارت است.

وی افزود: وظایف ممیزی آثار را این هیات‌ها باید انجام دهند که با کارگروه‌ها و کمیته‌های داوری به انجام این کار می‌پردازند. اگر این هیات‌ها تشکیل نشوند شجاعی هم مشکلات بسیاری در اداره کتاب خواهد داشت. همچنین باید تلاش شود در بررسی کتاب‌ها وحدت رویه وجود داشته باشد تا نظرات مختلفی درباره کتاب عنوان نشود.

آموزگار با اشاره به فعالیت‌های محمد اللهیاری در اداره کتاب گفت: من از صالحی درخواست کردم که اللهیاری در معاونت فرهنگی باقی بماند. تجربه‌های اللهیاری یکی از تجربیات موفق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وی تعاملات بسیار خوبی با اهالی نشر و نویسندگان داشت و جلسات منظمی را با آن‌ها برگزار کرد.

وی افزود: برخی‌ها تصور می‌کردند که مشکلات اداره کتاب مربوط به شخص است اما فقدان هیات‌های نظرات موجب می‌شد که کار در اداره کتاب سخت‌تر شود. اللهیاری در چند نوبت استعفا کرد و ما از این بابت بسیار نگران بودیم زیرا از این می‌ترسیدیم که شخص دیگری به جای وی انتخاب شود که چندان تعاملی با اهالی نشر نداشته باشد.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بیان کرد: اللهیاری تلاش زیادی کرد تا کتاب‌های زیادی را در دوران فعالیت خود منتشر کند و از این بابت از وی باید تشکر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها