به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مبانی چاهپیمایی» در 9 فصل تنظیم شده است. «مفاهیم بنیادی در نمودارگیری از چاه»، «نمودارهای مقاومت ویژه»، «نمودار پتانسیل خودزا»، «مقدمهای بر نمودارگیری هستهای»، «نمودار صوتی»، «نمودار جرم مخصوص»، «نمودار نوترونی»، «سایر نمودارهای چاپ پیمایی» و «تفسیر نمودار» عناوین نهگانه این اثر را تشکیل میدهند.
مخاطبان با مطالعه این اثر، با عوامل موثر بر تخلخل، رابطه بین تخلخل و تراوایی، عوامل موثر بر مقاومت الکتریکی سازند، نحوه توزیع شیل در سازند و شیوه محاسبه مقاومت ویژه با توجه به دما و غلظت نمکهای محلول، آشنا میشوند.
از دیگر مباحث مهم مطرح شده در این اثر میتوان به مشخصات مهم ابزارهای نمودارگیری، نحوه قرارگیری منحنیهای مقاومت ویژه با توجه به نفوذ گل حفاری، کاربردهای نمودارهای مقاومت ویژه، اثر پارامترهای مختلف بر شکل و مقدار نمودارهای پتانسیل خودزا، کاربردهای نمودار پتانسیل خودزا و اثر نوع سیال موجود در سازند اشاره کرد.
کتاب «مبانی چاهپیمایی» مرجعی برای آمادگی کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی نفت بهشمار میآید. این اثر که براساس سرفصلهای مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تالیف شده، تستهای طبقهبندی شده کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری و آزاد را با پاسخ تشریحی در خود جای داده است.
چاپ نخست کتاب «مبانی چاهپیمایی» با شمارگان دو هزار نسخه در 200 صفحه، به بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات ستایش منتشر شده است.
جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۲:۱۸
نظر شما