خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با یوسف پوراصلان، مسوول چاپخانه تعطیل شده اصلان شهر مراغه در استان آذربایجان شرقی به گفتوگو نشست. وی تعطیلی چاپخانه خود و حمایت نشدن از آن را دلیلی برای دست شستن از صنعت چاپ ندانست و به گفته خودش از ابعاد دیگری سکان چرخه صنعت چاپ را به دست گرفته است.
به گفته وی بروز مشکلات چاپخانه اصلان از زمانی آغاز شد که واحدهای خدمات رایانهای در شهر مراغه مانند قارچ روییدن و سفارشهای چاپخانهای این منطقه را به طور زیرزمینی بر عهده گرفتند.
همواره به صنعت چاپ علاقه و ارادت ویژهای دارم
در حال حاضر چاپخانه اصلان در چه وضعیتی به سر می برد
چاپخانه اصلان نخستین چاپخانه مجوزدار این شهر است و اگر در فعالیتهای چاپی از سوی مسوولان شهر و استان آذربایجان شرقی حمایت میشدم هرگز چاپخانهام را تعطیل نمیکردم زیرا علاقه ویژهای به صنعت چاپ دارم.
دستگاه مخملپاشی که در دنیا نظیر ندارد
لطفا قدری درباره فعالیت خود در صنعت چاپ توضیح دهید.
اکنون که دست از تولید در چاپخانه برداشتهام و مشغول اختراع و تولید دستگاههای موثر و جدید در صنعت چاپ هستم. چندی پیش دستگاه مخملپاش اختراع کردم که در نوع خودش بینظیر و بیهمتاست.
در جهان تنها کشور آلمان موفق به ساخت دستگاه مخملپاش شده است اما این دستگاه برقی است و به آسانی میسوزد در حالی که دستگاه مخملپاشی که من اختراع کردم با ضمانت بوده و بخشی از کار آن دستی است و هرگز نمیسوزد.
این دستگاه در طراحی روی جلد کتابهای نفیس مانند قرآن و نیز پارچه و حتی سطوح ناصاف کاربرد دارد.
هنگامی که دستگاه مخملپاش را اختراع کردم برای به ثبت رساندن آن اقدام به اداره سازمان ثبت اختراع ایران مراجعه کردم اما متاسفانه از من نقشه ساخت آن را خواستند که اگر این کار را انجام میدادم، اختراعم دیگر به درد من نمیخورد.
اکنون سفارشهای مختلفی از شهرهای ایران و به ویژه تهران برای خرید این دستگاه دارم. با تولید دستگاه مخملپاش، آن را برای سفارشدهندگان سراسر ایران ارسال میکنم.
انتظار حمایت از سوی دستگاههای دولتی را دارم
آیا برای تولید این دستگاه پیشنهادی از کشورهای خارجی به شما شده است؟
البته اینک از کشور ترکیه دعوتنامههای متعددی دریافت کردهام تا این کشور با سرمایهگذاری بر روی خط تولید دستگاه مخملپاش، بازار تولید آن را در دست خود گیرد و آن را به سراسر دنیا صادر کند.
این در حالی است که تاکنون از سوی مسوولان و مجریانی دولتی و صاحبان مناصب چنین پیشنهادی را دریافت نکردهام.
تا چه اندازه مطالعه و کتاب در تولیدات و اختراعات شما موثر بوده است؟
همواره با کتاب بزرگ شدم و از کودکی به مطالعه عادت داشتم. علم الکترونیک را با مطالعه فراگرفتم و در تکنو آن را پیاده کردم. البته اکنون برای خواندن کتاب در وقت محدودیت دارم اما همیشه برای خواندن مطالب علمی فرصت را برای خودم ایجاد میکنم.
با توجه به علاقه شما به صنعت چاپ، چگونه از آخرین دستاوردهای این صنعت مطلع میشوید؟
برای آشنایی با آخرین دستاوردهای صنعت چاپ ایران و جهان میکوشم در نمایشگاههای بینالمللی حاضر شوم. یکی از آنها، نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی تهران است.
با حضور در این نمایشگاهها و دیدن آخرین دستاوردها، ایده میگیرم و در تولیدات و اختراعهای خود از آنها بهره میبرم.
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴
نظر شما