همزمان با آیین تودیع و معارفه مدیرکل اداره ارشاد قم
جنتی: صدور مجوزهای کتابهای دینی به قم داده میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قم مرکز علوم و معارف دینی است و در این شهر چنین ظرفیتی وجود دارد که با بهرهگیری از نیروهای متخصص نسبت به صدور مجوز اقدام شود.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در قانون ذکر شده گسترش ارزشها و معارف دینی و پاسداری از فرهنگ و تمدن ایرانی و معرفی آن در عرصه بینالمللی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مجموعه ابزارهایی که در اختیار دارد باید به این اهداف دسترسی پیدا کند، عنوان کرد: گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، تولید فیلمهای سینمایی، تولید آثار نمایشی و هنرهای تجسمی، تولید آثار خوشنویسی و انتشار مجلات از جمله برنامههایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال میشود.
جنتی با اشاره به اینکه در تاریخ این وزارتخانه پیش از انقلاب فقط به بخش دوم یعنی فرهنگ و هنر توجه شده است، گفت: پس از انقلاب دستگاههای مختلفی ادغام شدند ولی به تدریج برخی دستگاهها جدا شده و به صورت یک سازمان مستقل درآمدند اما آنچه که امروز در اختیار داریم مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی است که هم مسایل فرهنگی و هنری در حوزههای مختلف را دنبال کرده و هم به مسایلی که محتوای دینی دارند، توجه میکند.
جنتی با بیان اینکه مجموعه گستردهای از فعالیتها بر عهده این وزارتخانه است، افزود: در استانها نیز فردی که مسوولیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده میگیرد باید کسی باشد که بتواند به همه این مسایل پرداخته و در کار خود جامعیت را لحاظ کند.
وی ادامه داد: استان قم از جمله استانهایی است که به دلیل وجود مرکزیت حوزه علمیه، حضور مراجع عظام تقلید که استوانههای فقاهتاند و مراکز بزرگ تحقیقات علمی و دینی به شمار میآیند، دارای امتیاز بزرگی است. پرداختن به این بخش که جزو امتیازات قم به محسوب میشود از اهمیت زیادی برخوردار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در قم توجه خوبی به مسایل فرهنگی و هنری شده است، اظهار کرد: در عرصه موسیقی و مسایل فقهی مرتبط با آن قم صاحب نظر بوده و اگر دستگاههای موسیقی به خوبی شناخته شوند صدور احکام در این بخش آسانتر خواهد بود.
وی ادامه داد: به دلیل وجود حوزههای علمیه و مرکزیتی که قم برای کل کشور از نظر منابع دینی دارد، نیاز بود نیروی تازه نفسی که آشنایی بیشتری با این مقوله داشته باشد، معرفی شود.
جنتی عنوان کرد: از مدتها پیش از حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا ایزدپناه خواسته بودم که این مسوولیت را عهدهدار شوند و وی با توجه به سوابقشان میتوانند نقش مهمی در استان قم داشته باشند.
وی با بیان اینکه سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمرکز بررسی کتب دینی در قم است، ادامه داد: قم مرکز علوم و معارف دینی است و در این شهر چنین ظرفیتی وجود دارد که با بهرهگیری از نیروهای متخصص نسبت به صدور مجوز اقدام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امیدواریم که مدیرکل جدید بتواند استعدادهای موجود در این استان را تقویت و حمایت کرده و نکته دیگری که مورد توجه است ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگ با مراجع عظام تقلید و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مدیریت عالی حوزه علمیه است که باید محقق شود.
وی با تاکید بر اینکه اکنون سه هزار پروژه فرهنگی نیمه تمام در سراسر کشور داریم، گفت: این پروژهها پیشرفتهایی بین 20 تا 85 درصد دارند. گرایش دولت این است که در سال 93 بیشترین اعتبار را به پروژههایی که بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند اختصاص دهد و امیدواریم که در سال آینده شاهد به سرانجام رسیدن این پروژهها باشیم.
نظر شما