هشتمین نمایشگاه کتاب گلستان بعد از ظهر امروز(24 دیماه) با حضور سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی و جمعی از مسوولان فرهنگی استان گلستان در شهر گرگان افتتاح شد.
وی افزود: به دلیل همین اهمیت است که مقام معظم رهبری تاکید زیادی بر کتاب دارند و کتاب را مادر تمدن سازی معرفی میکنند. در سالهای اخیر به رغم ظهور رسانههای جدید، هنوز کتاب از جایگاه بالایی برخوردار است و همچنان در تحول فرهنگی نقش اصلی را دارد.
سرانه مطالعه در کشور رضایت بخش نیست
معاون امور فرهنگی با انتقاد از پایین بودن میزان سرانه مطالعه در کشور گفت: در سه دهه بعد از انقلاب اسلامی، مسیر کلی نظام رو به جلو بوده و در عرصه فرهنگی نیز کتاب رشد قابل توجهی داشته است. در این سالها آثار بسیاری تولید و منتشر شدند و ناشران زیادی پا به عرصه ظهور گذاشتند اما باید توجه داشت که متاسفانه سرانه مطالعه در کشور رضایت بخش نیست.
صالحی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه نشر گفت: مشکلات ناشران بر روی سرانه مطالعه کشور تاثیر میگذارد و باید تلاش کنیم تا این مشکلات بر طرف شوند.
نمایشگاه کتاب استانی برای پر کردن خلاء توزیع کتاب در کشور است
وی با انتقاد از شرایط توزیع کتاب در کشور گفت: متاسفانه سیستم توزیع و پخش کتاب در کشور ما قوی نیست. تلاش بر آن بود که با برپایی نمایشگاههای استانی این خلع برطرف شود. از اهداف موسسه نمایشگاههای فرهنگی در عین کمک به اقتصاد ناشران، آن است که مخاطبان کتاب در استانهای دیگر بتوانند آثار مورد نیاز خود را فراهم کنند. این کارکرد نمایشگاههای استانی است که سالهاست در حال انجام است و رو به جلو بوده است.
وی افزود: مهم این است که نمایشگاههای استانی بتوانند قدمی رو به جلو بردارند اما باید تلاش شود تا در ارایه و معرفی آثار از روشهای بهتری استفاده کنند. نمایشگاههای کتاب استانی نباید فروشگاه کتاب باشند و با انبار کتاب اشتباه گرفته شوند. در این نمایشگاهها باید ناشران قوی و کلیدی کشور حضور پیدا کنند. این وظیقه موسسه نمایشگاههای فرهنگی و معاونت امور فرهنگی است که مقدمات چنین کاری را فراهم کند تا ناشران خوشنام و کلیدی در نمایشگاههای استانی شرکت کنند و نیازهای مخاطبان استانی را بر طرف سازند.
برنامههای جنبی به شناخت مخاطبان از اثر کمک میکند
صالحی درباره برنامههای جنبی در نمایشگاههای کتاب استانی گفت: در برنامههای جنبی نمایشگاههای استانی باید سه ضلع اصلی نشر (مولف، ناشر و مخاطب) دور هم جمع شوند و به صحبت درباره آثار بپردازند. اجری این برنامهها کمک خواهد کرد تا مخاطبان با آثار خوب آشنا شوند زیرا یکی از مسایل مهم ما در زمینه بالا بردن میزان مطالعه معرفی آثار خوب به مخاطبان است.
وی در پایان با اشاره به فلسفه وجودی برگزاری نمایشگاههای استانی گفت: یکی از اصلهای وجودی ایجاد نمایشگاههای استانی، افزایش میزان مطالعه در کشور است. باید در این زمینه قدم برداریم و شرایط را برای مطالعه کتاب فراهم کنیم.
در هشتمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی گلستان 500 ناشر و نمایندگی نشر از سراسر کشور شرکت دارند. در این نمایشگاه 50 هزار عنوان کتاب عرضه میشود و 350 میلیون تومان بُن کتاب برای شرکتکنندگان در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
در این نمایشگاه حدود 10 نشست علمی، فرهنگی، هنری و غیره درباره سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی و فرهنگ مطالعه با موضوع رسانه و ترویج این فرهنگ، برگزار میشود. غرفه طراحی جلد کتاب و کتابسازی، غرفه قصهگویی و نمایش خلاق، از دیگر برنامههای نمایشگاه در جهت ترویج فرهنگ مطالعه است.
این نمایشگاه از ساعت 13 تا 20 و 30 دقیقه روزهای 24 تا 30 دیماه پذیرای علاقهمندان به کتاب در این استان خواهد بود.
نظر شما