سه‌شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۵
کوتاه با کامران شرفشاهی و انتشارات تجلی مهر

انتشارات تجلی‌مهر فعالیت خود را به‌طور رسمی از اواسط مهر‌‌ماه 1388 آغاز کرد‌. نخستین کتابی که توسط این انتشارات‌ به‌چاپ رسید، «فصل آبی پرواز» نام داشت که مجموعه داستانی درباره‌ امام‌علی‌(ع) بود‌ و با استقبال خوبی هم روبه‌رو شد.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، زهره یحیی‌پور: از تجلی مهر‌ تاکنون بیش از پنجاه عنوان کتاب چاپ شده که در یک تقسیم‌بندی‌ شامل گروه‌های‌ سنی کودک ـ نوجوان‌ و بزرگسال‌ می‌شود. با این یادآوری‌ که برخی از این کتاب‌ها به‌ چاپ‌های مکرر هم رسیده‌اند.

موسس و مدیر‌مسوول این انتشارات‌ کامران شرفشاهی است‌ که علاوه بر حوزه نشر کودک و نوجوان در عرصه شعر و داستان‌ کودک و نوجوان هم حضوری پرسابقه و فعال دارد.

کامران شرفشاهی در میان فعالان درحوزه ادبیات کودک نیازی به معرفی مجدد ندارد زیرا او هم درکار نشر و هم نویسندگی توانسته تاکنون آثار ارزشمند متعددی را روانه بازار کتاب کند. شرفشاهی اعتقاد دارد که برای نزدیک شدن به جهان کودکان باید زبانی همسان با شخصیت آن‌ها خلق کرد. او در این گفت‌وگوی کوتاه سعی کرده جهان حوزه نشر کودک و نوجوان را برای ما واکاوی کند. او در پاسخ به این پرسش که هدف از تاسیس انتشارات‌ تجلی‌مهر چه بوده؟ می‌گوید: از نگاه من کار نشر یک خدمت ارزنده‌ و ماندگار‌ فرهنگی است که در اعتلای جامعه نقش‌ بسیار موثر و چشمگیری دارد‌ و انتشار‌ هر عنوان کتاب یا تجدید چاپ آنها برای من به راستی غرور‌انگیز و مایه مباهات است‌. البته دوستان‌ زیادی مرا به حضور در این عرصه‌ ترغیب و تشویق کرده‌اند که ای‌کاش نسبت به توصیه‌های آنان زود‌تر گوش شنوا داشتم و در روزگاری که‌ اوضاع چاپ و نشر‌ بهتر بود‌ وارد این کار می‌شدم.

این نوسنده و ناشر درباره جایگاه آثار مربوط به کودکان و نوجوانان در چرخه نشر خود توضیح می‌دهد که: انتشارات تجلی‌مهر تاکنون در حوزه‌های ادبیات‌، علم‌ و دین فعال بوده است‌ و آثار مربوط به کودک و نوجوان به سبب اهمیت نقش این قشر آینده‌ساز، دارای جایگاه ویژه‌ و ممتازی است‌. درحال حاضر‌ شمار بسیار چشمگیری‌ از جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان‌ تشکیل می‌دهند که طبق آمار و ارقام‌ موجود تعداد عناوین‌ و شمارگان کتاب‌های منتشر شده در این‌باره، تناسب مطلوبی‌ ندارد و بی‌گمان‌ یکی از عوامل توسعه‌ پایدار، توجه جدی به این موضوع‌ و پاسخگویی به نیازهای موجود در این زمینه است.

شرفشاهی درباره چگونگی انتخاب‌ آثار و چاپ کتاب‌های کودک و نوجوان‌ و لحاظ معیارها هم این گونه می‌گوید: مولانا می‌فرماید: چون که با کودک سروکارت فتاد/ پس زبان کودکی باید گشاد. فضای آثار کودک و نوجوان‌ را می‌توان دنیایی خاص و متفاوت‌ بیان کرد. این آثار به لحاظ فرم و زبان باید‌ به کودکان و نوجوانان نزدیک و از زبان و بیان‌ ساده، سلیس، روان و دلپذیری‌ برخوردار باشد. همچنین محتوای‌ این آثار باید بسیار سودمند و موثر باشد تا علاقه، رغبت و انگیزه‌ کودکان و نوجوانان را نسبت به‌‌مطالعه از بین نبرد. به همین لحاظ آثار ارایه‌شده‌ معمولاً توسط‌ شورایی از شاعران و نویسندگان‌ مورد بررسی قرار می‌گیرند و در صورت تصویب به چاپ می‌رسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها