رحمت خواجوند صالحی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: اینک فعالیت واحدهای رایانهای خدمات چاپ با چاپخانهها همپوشانی دارند این در حالی است که آنها تنها مجوز طراحی چاپ دارند و چاپ اثر بر عهده چاپخانهداران است اما اکنون این واحدها علاوه بر طراحی خود به چاپ آثار و اوراق میپردازند.
وی ادامه داد: بسیاری از مسوولان نسبت به نحوه عملکرد واحدهای خدمات رایانهای آگاهند و آن را غیرقانونی میخوانند اما قانونی برای جلوگیری از فعالیت غیر قانونی آنان وجود ندارد. به نظرم مشکل چاپخانهداران حل شدنی نیست یا دستکم بسیار سخت است.
مسوول چاپخانه ایرانمهر درباره اقدامات اتحادیه چاپخانهداران نوشهر گفت: پیش از این شهرستان نوشهر از داشتن اتحادیه ناشران بیبهره بود و چاپخانهها زیر نظر اتحادیه محصولات فرهنگی و واحدهای خدمات رایانهای فعالیت میکردند اما حالا حدود یک سال از تشکیل اتحادیه چاپخانهداران استان مازندران میگذرد.
وی افزود: این اتحادیه نوپاست و تاکنون در ارایه خدمات و خواستههای چاپخانهداران استان مازندران کاری نکرده است. البته امیدوارم با گذشت زمان و به تدریج این اتحادیه در ارایه خدمات به چاپخانهداران فعال عمل کند.
خواجوند صالحی با بیان اینکه چاپخانههای شهرستانهای بابل و ساری مشکلات کمتری نسبت به چاپخانههای سایر شهرهای استان مازندران دارند، اظهار کرد: در این شهرستانها دستگاههای چاپ چهار رنگ کار میکنند اما در شهرهایی مانند نوشهر که شهری کوچک محسوب میشوند، از یک سو اگر سرمایهگذاری برای خرید این دستگاههای چاپ شود، هرگز هزینه خرید آن تامین نخواهد شد و از سوی دیگر در زمان حاضر دستگاههای قدیمی مشتریهای چندانی ندارند.
وی یادآور شد: اکنون اماکن و اداره مالیات از چاپخانهها علاوه بر مالیات پنج درصد، مالیات سالانه هم دریافت میکند اما واحدهای خدمات رایانهای هرگز چنین بهایی را پرداخت نمیکنند. به اعتقاد من رسالت اصلی چاپخانهها علاوه بر ارایه خدمات چاپی، اشتغال زایی است.
خواجوند صالحی در پایان از مسوولان خواستار اتخاذ سیاستهای حمایتی در قالب وامهای بانکی و پشتوانه معنوی شد.
دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۰
نظر شما