شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۶
آثار و افکار «فرانتس روزنتال» بررسي مي‌شود

انجمن ایرانی تاریخ با همكاري خانه اندیشمندان علوم انسانی نشست علمی «بررسی آثار و افکار اسلام شناس، پرفسور فرانتس روزنتال» را یکشنبه 22 دي‌ماه برگزار مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، انجمن ایرانی تاریخ نشست علمی «بررسی آثار و افکار اسلام‌شناس پرفسور فرانتس روزنتال» را با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، یکشنبه 22 دی‌ماه با حضور دکتر مهدی محقق، نویسنده، ادیب، فقیه، مصحح و شارح کتب فلسفي، استاد حسن انوشه، پژوهشگر تاریخ و زبان و ادبیات فارسی و سرپرست گروه مولفان «دانشنامه ادب فارسی» و میثم کرمی، دبير اين نشست برگزار می‌کند. 

فرانتس روزنتال، خاورشناس آمریکایی آلمانی‌الاصل، در سال ۱۹۱۴ در برلین زاده شد. پس از طی تحصیلات ابتدایی در زادگاهش، در سال ۱۹۳۵ در رشته زبان‌های شرقی و کلاسیک از دانشگاه برلین درجه دکترا گرفت. در سال ۱۹۳۹ کتاب معروف او تحت عنوان «تحقیقات آرامی‌شناسی» برنده نخستین مدال کنگره بین‌المللی مستشرقان شد. 

با شروع جنگ جهانی دوم او به آمریکا رفت و در دانشگاه‌های متعددی به کار تحقیق و تدریس پرداخته و آثار زیادی از خود به جای گذاشت. کتاب معروف دیگر او «تاریخ تاریخ‌نگاری در اسلام» است که در سال ۱۹۵۲ به چاپ رسید و پس از آن بارها تجدید چاپ شد.

روزنتال استاد کرسی رابینویتز در رشته زبان‌های سامی در دانشگاه ییل از 1956 تا 1967، استاد کرسی استرلینگ در زبان عربی و پژوهشگر اسلام در دانشگاه ییل از سال 1967 تا 1985 بود. 

روزنتال دانشوری پر کار و موفق به حساب می‌آید و سهم زیادی در مطالعات متون عربی در آمریکا دارد. او برای ترجمه کتاب مقدمه ابن خلدون، به استانبول سفر کرد و آن را از متن اصلی که امضای منتسب به خود ابن خلدون در آن است مطالعه كرد. او به زبان‌های انگلیسی و آلمانی قلم می‌زد. کتاب‌های او به عربی، روسی و ترکی ترجمه شده است. روزنتال در هشتم آوریل سال 2003 درگذشت. 

«طنز در اسلام»، «مفهوم آزادی در اسلام پیش از قرن نوزدهم»، «گرامر (انجیلی) زبان آرامی»، «کتابچه همراه زبان آرامی»، ترجمه «مقدمه ابن خلدون»، «شیرین‌تر از امید: گلایه و امید در سده‌های میانی در اسلام»، « ترجمه تاریخ طبری»، «متون کلاسیک در اسلام» برخی از آثار اوست. 

نشست علمی «بررسی آثار و افکار اسلام شناس فقید پرفسور فرانتس روزنتال» ساعت 15 یکشنبه 22 دی در خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان استاد نجات‌اللهی (ویلا)، نبش ورشو برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها