به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مخاطبان در پنج فصل این کتاب، با موضوعاتی مانند تقسیمبندی منابع طبیعی براساس قابلیت تجدید، نقش و اهمیت منابع طبیعی در توسعه، عملیات دفع مواد زائد، کارکردهای زیستگاهی اکوسیستمهای طبیعی و نیمه طبیعی، اجرای روش ارزشگذاری مشروط و الگوی برآورد ارزش آشنا میشوند.
فصل نخست، با هدف آشنایی با منابع طبیعی، به کلیات، انواع طبقهبندی و اثرات این منابع در توسعه اقتصادی اشاره کردهاست.
مولف، در فصل دوم درباره کارکردها، کالاها و خدمات منابع طبیعی سخن گفتهاست.
فصل سوم کتاب، به بیان مبانی نظری ارزشگذاری اقتصادی اختصاص دارد. در این فصل، ابتدا مفهوم ارزش و ضرورت ارزشگذاری ارایه شده و در ادامه ضمن بیان آثار رفاهی تغییر قیمت و اندازهگیری آثار رفاهی بهبود کیفیت منابع طبیعی، تمایل به پرداخت و دریافت نیز بررسی شدهاست.
روشهای ارزشگذاری اقتصادی منابع طبیعی، موضوع محوری فصل چهارم کتاب حاضر است. در این فصل، همه روشهای ارزشگذاری، استخراج پیشنهاد، الگوی برآورد ارزش، روش انتخاب نمونه و برازش مدل، مطرح شدهاست.
فصل پایانی این اثر نیز، درباره کاربرد روش تجربی در ارزشگذاری در مطالعات موردی است. در این فصل، بخشی از یافتههای تحقیقاتی مولف در این حوزه ارایه شدهاست.
دانشجویان رشتههای اقتصاد، اقتصاد کشاورزی و اقتصاددانان منابع طبیعی و محیط زیست میتوانند از این اثر بهعنوان منبع درسی و اطلاعات تکمیلی بهرهمند شوند.
چاپ نخست کتاب «مبانی ارزشگذاری اقتصادی منابع طبیعی» با شمارگان پانصد نسخه در 364 صفحه، به قیمت 12 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه اردکان منتشر شدهاست.
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۱
نظر شما