بنا بر مقدمه کتاب، شهید آوینی در یکی از جلسههایی که در سال 1371 برگزار شده بود، به این دست از مقالهها اشاره کرد و از آنها به عنوان مطالبی ساده با زبانی ژورنالیستی یاد کرد که مقدماتی است برای آشنایی اولیه مخاطبان با بحث مدرنیسم و مساله توسعه در غرب.
«توسعه و مبانی تمدن غرب» را نخستینبار مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدسِ وزارت جهاد سازندگی چاپ کرده بود که اکنون بدون تغییرات متنی و تنها با افزودن توضیحات ویرایشگر متن در زیرنویس، منتشر شده است.
«بهشت زمینی»، «میمون برهنه!»، «نظام سیارهای اقتصاد»، «انسان از نسل میمون، خرافهای جاهلانه» و «نوح نبی(ع) و تاریخ تمدن» عنوانهای برخی از 18 مقاله آمده در «توسعه و مبانی تمدن غرب» است.
در بخشی از مقاله «نوح نبی(ع) و تاریخ تمدن» کتاب میخوانیم: «باید در معنای پیشرفت تجدید نظر کرد و دریافت که «پیش» کجاست و «پس» کجا. آیا غایت بشر در تاریخ، ماشینیشدن ابزار تولید است یا نه، آنچنان که در معارف اسلامی آمده است باید صورت تکاملی انسان را بر اساس این اصل مقدس انا لله و انا الیه راجعون تحلیل کرد؟ بر این اساس خلقت تکامل بشر دارای دو قوس سعودی و نزولی است...»
«واحه» انتشارات اختصاصی نوشتارهای به جا مانده از شهید آوینی، ناشر «توسعه و مبانی تمدن غرب» با شمارگان هزار و 500 نسخه، در 262 صفحه، قطع رقعی و به بهای 150هزار ریال است.
نظر شما