مدیر نشر هزاره ققنوس معتقد است در کشور ما به دلیل نبود قانون مدون، روابط بین ناشران و نویسندگان تنها براساس اعتماد، همراهی و همدلی بنا شده است و این در بسیاری موارد ناشران را با مشکل مواجه می کند.-
رضا حاجیآبادی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره مشکلات موجود میان ناشران و نویسندگان گفت: متاسفانه در هیچ بخش از حوزه نشر، از نویسنده گرفته تا خواننده و ویراستار، تخصص و رفتارحرفهای وجود ندارد.
وی در توضیح این مطلب افزود: گاهی اتفاق میافتد که یک نویسنده یا شاعر با نوشتن یک کتاب ژست نویسندگی به خود میگیرد، این در حالی است که یک مولف زمانی میتواند یک نویسنده واقعی باشد و به آن افتخار کند که کتابش به شمارگان بالا برسد و بارها تجدید چاپ شود یا اینکه گرهی از مشکلات جامعه بگشاید و بتواند اوقات فراغت افراد جامعه را با مطالعه کتاب پرکند. در حقیقت این فقدان شناخت کار و ژست نویسندگی مولفان، مشکلاتی است که نویسنده و ناشر را دچار مشکل و بحران میکند.
وی مشکل دیگر را نبود قانون مدون بین ناشران و نویسندگان عنوان کرد و گفت: در کشور ما قانونی بین روابط ناشران و نویسندگان وجود ندارد و این رابطه تنها براساس اعتماد، همراهی و همدلی بنا شده است. برای نمونه گاهی پیش میآید که یک نویسنده کتابی را با عناوین مختلف یا با حذف و اضافه محتوای کتاب خود، بارها به ناشران مختلف فروخته است و در این میان حق نخستین ناشر هم نادیده گرفته می شود.
مدیر نشر هزاره ققنوس گفت: اینها مشکلاتی است که بارها در حوزه فعالیت نویسندگان و ناشران به وجود آمده است و متاسفانه در کشور ما هیچ قانونی هم وجود ندارد تا بتوان این مشکلات را حل کرد.
نظر شما