جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹
«جغرافیای شهری» اثر «تیم هال» به بازار آمد

«جغرافیای شهری» اثر «تیم هال» با ترجمه علیرضا سائلی، الهام امیرحاجیلو و ابوالفضل زنگانه منتشر شد. این کتاب به معرفی جغرافیای شهری در شهرهای غربی و سرمایه‌داری مانند انگلیس و آمریکا به‌ویژه آمریکای شمالی می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «جغرافیای شهری» تالیف «تیم هال» با ترجمه علیرضا سائلی، الهام امیرحاجیلو و ابوالفضل زنگانه در 10 فصل با عنوان‌های «جغرافیای شهری چرا؟»، «شهرهای جدید، جغرافیای شهری جدید»، «تغییر رویکردها در جغرافیای شهری»، «تغییر جغرافیای اقتصادی شهر»، «سیاست و بازسازی شهری»، «تغییر تصویر شهر»، «تغییرات شهری اخیر»، «شهرهای نابرابر»، «پایداری و شهر» و «جغرافیای شهری شما» همراه با جدول و شکل‌هایی که در پایان کتاب آمده، تدوین شده است. 

این کتاب در آغاز هر فصل با ارایه ایده‌های کلیدی دیدی کلی از مفاهیم و مسایل معاصر جغرافیای شهری در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد.

در فصل نخست با عنوان «جغرافیای شهری چرا؟» اهمیت جغرافیای شهری تشریح شده و مولف آن را موضوعی کلیدی در پایداری اجتماعی، اقتصادی و محیطی آینده مطرح کرده است. فصل دوم کتاب به تغییر مداوم شهرها و رویکردهای جغرافیای شهری می‌پردازد. در فصل «تغییر رویکردها در جغرافیای شهری» تعاریفی چون شهر و جغرافیای شهری، پویایی آن و تغییر رویکردهای جغرافیای شهری و رویکردهای اصلی آن بررسی می‌شوند. فصل دوم و سوم کتاب به‌عنوان اصول پایه‌ای برای موضوع‌هایی به‌شمار می‌روند که در فصل‌های بعدی مطرح می‌شوند.
 
در ادامه فصل سوم، نویسنده رویکردهای پوزیتیویستی، رفتاری، انسانگرا، ساختارگرا، نئومارکسیست و جامعه‌شناختی را به‌صورت خلاصه شرح داده تا خواننده درک کامل‌تری از سیر تاریخی رویکردهای جغرافیای شهری داشته باشد. فصل چهارم با عنوان «تغییر جغرافیای اقتصادی شهر» به چگونگی شکل‌گیری شهرها از طریق برهم کنش نیروهای محلی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی می‌پردازد و با هدف بررسی بُعد بین‌المللی شهرنشینی تلاش می‌کند تا گرایش‌های اصلی در اقتصاد جهانی و تاثیر آن بر شهرهای اروپایی و آمریکایی و به تبع آن تاثیرات بر ساختار درونی و عملکرد شهرها و چگونگی واکنش شهرها به این تغییرات را بررسی کند.
 
در فصل پنجم و ششم واکنش به فرایندهای گسترده‌تر مانند بازساخت اقتصادی شرح داده می‌شوند. در فصل «تغییرات شهری اخیر» تاثیرات شهرنشینی پست‌مدرن و تغییر شهری متاخر در مراکز شهری، شهرهای مرکزی، نواحی حاشیه شهر، همچنین نواحی پساحومه شهر را بررسی می‌کند. 

نقد بازسازی موضوع فصل هشتم «شهرهای نابرابر» به‌شمار می‌رود. بحث درباره اثرهای بوم‌شناختی، اقتصادی، اجتماعی و مدل‌های پایداری در شهرها، بیان معایب شهرفشرده، مزایای پیشرفت اکولوژیک در توسعه پایدار شهری و ارتباط آن با توسعه اقتصادی نیز موضوع فصل نهم کتاب است. فصل پایانی «جغرافیای شهری» به معرفی اثرات فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی شهرنشینی معاصر در جغرافیای در حال ظهور شهرها اختصاص دارد. 

چاپ نخست کتاب «جغرافیای شهری» تالیف «تیم هال» با ترجمه علیرضا سائلی، الهام امیرحاجیلو و ابوالفضل زنگانه در 282 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تربیت معلم راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها