به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جبلعاملی، منتخب شایسته تقدیر بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل در بخش ترجمه کتابهای معماری، درباره این جایزه گفت: من از دستاندرکاران این همایش که مشوق اهل قلم هستند، تشکر میکنم، ولی صرفا به برگزاری مراسم اختتامیه یک اشکال را وارد میدانم. به نظر من باید به جای سخنرانیهای تشریفاتی مسوولان، درباره موضوعات شناخته شدهای چون اهمیت کتاب به برگزیدهها، اندک دقایقی را برای صحبت کردن درباره ابعاد کتابشان اختصاص دهند.
این مدرس پیشکسوت حوزه معماری و مرمت بناهای تاریخی، در ادامه به حق برگزیدهها برای صحبت درباره کتابهایشان در مجامع فرهنگی اشاره کرد و گفت: به نظر من بسیار عالی است که در مجامع فرهنگی خاص و مهم چون جایزههای کتاب سال و کتاب فصل برگزیدهها از دلایل خود برای ترجمه یا تالیف کتابهایشان بگویند، چرا که بسیار کم پیدا میشود که اهالی قلم از همه رشتهها در جلسهای دور هم جمع شوند.
این مترجم در پایان به نکاتی که قرار بود در اختتامیه بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل درباره «مسجد جامع اصفهان» اشاره کرد و گفت: من دوست داشتم در مراسم دیروز، چند دقیقهای درباره این کتاب و مولف گرانقدر آن صحبت کنم. در بسیاری از منابع معماری و تاریخ هنر به این نکته مهم اشاره شده که «مسجد جامع اصفهان» یا «مسجد جامع عتیق» دایرةالمعارف هنر و معماری ایران است. من قبل از حضور در مراسم اختتامیه خود را آماده کرده بودم تا بیان کنم که چگونه کتاب «مسجد جامع اصفهان» پروفسور گالدیری توانسته این موضوع مهم را بیان کند، اما متاسفانه این فرصت پیدا نشد.
«مسجد جامع اصفهان» نوشته ائوجینو گالدیری و ترجمه عبدالله جبل عاملی با شمارگان هزار نسخه، 439 صفحه و بهای 39 هزار و 500 تومان از سوی موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری «متن» فرهنگستان هنر و دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، روانه کتابفروشیها شده است.
گالدیری و مرحوم باقر آیتالله زاده شیرازی مشترکا جایزه معماری آقاخان را برای مرمت بناهای تاریخی شهر اصفهان دریافت کردند.
جبل عاملی مدیر سابق سازمان میراث فرهنگی اصفهان یکی از کسانی است که پس از پایان جنگ تحمیلی به مرمت آثار تاریخی آسیب دیده چون مسجد جمعه، بازار، مسجد آقانور و بازار دردشت سرگرم شد.
از کتابهای منتشر شده با ترجمه عبدالله جبل عاملی میتوان به کتابهای «عالیقاپو» دیگر اثر گالدیری و ترجمه «تحلیل آثار، اندیشه ها و دیدگاه های فلسفی لویی کان»، نوشته رومالدو جورگولا اشاره کرد.
دوشنبه ۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۱
نظر شما