شنبه ۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۴
دانشگاه بن در تدارک تهیه نخستین فرهنگ لغات جامع زبان مایایی

دانشگاه فریدریش ویلهلم شهر بن ـ از مهمترین مراکز تحقیقاتی آلمان ـ در نظر دارد طی 15 سال آینده نخستین فرهنگ لغات جامع زبان مایایی را منتشر کند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، قرار است نسخه چاپی «فرهنگ لغات مایای باستان» در قالب سه جلد انتشار یابد و در کنار آن یک بانک اطلاعاتی آنلاین نیز از همه متون هیروگلیف راه‌اندازی شود. تا کنون 8 هزار متن هیروگلیف از مایاها شناخته شده‌است: از اطلاعات کوتاه در مورد کتاب‌های نوشته شده روی پوست درختان گرفته تا کتاب تاریخی مشتمل بر 2000 تصویر که بر روی سنگ‌های پلکان معبد کوپان تراشیده شده‌اند.

در مجموع، در زبان مایاها حدود 900 حرف مختلف وجود دارد که پژوهشگرانی همچون پروفسور نیکلای گروبه از بخش مطالعات آمریکاشناسی انستیتو باستان‌شناسی و انسان شناسی فرهنگی تاکنون حدود پانصد حرف آن را شناسایی کرده‌اند. قرار است شکل همه اوراق، الواح سنگی و باقی متون و همه هیروگلیف‌ها و آوانگاشت طریقه تلفظ ها نیز در این کتاب گنجانده شود. در این زمینه پژوهشگران کتابخانه دولتی و دانشگاهی گوتینگن سیستم «تکتس گرید» را نیز مورد استفاده قرار می‌دهند.

محققان فرهنگ ، زبان، تاریخ و ادبیات آمریکای باستان در نظر دارند کتاب دستور زبان استانداردی را نیز تهیه و تدوین کنند. از آن جا که مایاها متن‌هایشان را با تاریخ همراه می‌کردند ، تغییر و تحولات زبانی آن‌ها را می‌توان دنبال کرد. همچنین قرار است از سال 2014 بانک اطلاعات کتیبه‌ها به صورت آنلاین درآید.

طبق برنامه پیش بینی شده نسخه چاپی این فرهنگ لغات در سه جلد منتشر خواهد شد و یک جلد کتاب مشتمل بر فهرست همه هیروگلیف‌ها نیز به آن ضمیمه می‌شود که به عنوان پایان کار این پروژه که زمانی 15 ساله برای آن در نظر گرفته شده‌است، انتشار خواهد یافت. این پروژه عظیم با صرف بودجه‌ای 5،4 میلیون یورویی از سوی آکادمی علوم و هنر نوردراین ـ  وستفالن حمایت می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها