پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۴۶
استقبال از کتاب و کتابخوانی بعد از زلزله بم

امروز پنجم دیماه دهمین سالگرد حادثه ناگوار زلزله بم است. زلزله ای که علاوه بر کشته و زخمی شدن 80 هزار نفر، بیش از 90 درصد سازه های این شهر همچون کتابخانه ها را تخریب کرد. اکنون پس از گذشت 10 سال از این فاجعه، رییس کتابخانه های شهرستان بم از گسترش کتابخوانی، اهدای کتاب و نوسازی کتابخانه ها بعد از این حادثه خبر می دهد.-

محمد آبادی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: بعد از زلزله شهرستان بم که پنجم دی ماه سال 1382 رخ داد کتابخانه ملاهادی سبزواری که از سال 1347 ساخته شده بود، تخریب شد و کتابخانه جدید از سوی خانواده کمال خرازی، وزیر امور خارجه وقت، احداث شد.

وی با بیان این که این کتابخانه با اعتبار شخصی خانواده کمال خرازی و جمعی از خیران داخلی و مقیم خارج از کشور ساخته شد، عنوان کرد: این کتابخانه با اعتبار 220 میلیون تومان در سال 1384 با زیربنای 600 متر مربع در شهرستان بم ساخته شد.

رییس کتابخانه های عمومی شهرستان بم درباره تخریب کتابخانه های عمومی این شهرستان بعد از زلزله گفت: این شهرستان پیش از زلزله دارای پنج باب کتابخانه عمومی بود و در جریان این زلزله مهیب، چهار کتابخانه عمومی به کلی تخریب شد و یک باب کتابخانه هم دچار آسیب دیدگی جزیی شد.

محمد آبادی عنوان کرد: بعد از وقوع زمین لرزه، این شهرستان صاحب هفت باب کتابخانه عمومی از جمله یک کتابخانه مرکزی و یک باب کتابخانه مشارکتی شد. این شهرستان اکنون صاحب بزرگترین کتابخانه مرکزی جنوب شرق کشور با 12 هزار متر مربع  مساحت و  پنج هزار متر مزبع زیر بناست.

وی درباره ویژگی های این کتابخانه گفت: کتابخانه مرکزی شهرستان بم دارای بخش های مرجع، مخزن، کودک و نوجوان، دفاع مقدس، اینترنت، نشریات، سالن مطالعه، سالن اجتماعات، نمازخانه و تازه های کتاب است.

رییس کتابخانه های عمومی شهرستان بم افزود: این کتابخانه از محل اعتبارات ستاد بازسازی شهرستان بم با اعتبار سه میلیارد تومان در طول سه سال ساخته شد. این ساختمان ترکیبی از معماری قدیم و جدید را دارد و شبیه ارگ بم است. مخزن این کتابخانه با گنجایش 300 هزار جلد کتاب اکنون پذیرای 40 هزار جلد است.

محمد آبادی درباره تحویل کتابخانه های عمومی بعد از وقوع زلزله گفــت: کتابخانه ها جزو نخستین مراکزی بودند که بعد از وقوع زلزله ساخته شدند. ستاد بازسازی شهرستان بم تا سال 1387 تمام کتابخانه هایی را که در اثر زلزله تخریب شده بود، تحویل داد.

وی درباره استقبال از کتابخانه ها قبل و بعد زلزله شهرستان بم عنوان کرد: پیش از زلزله مساحت فضای کتابخانه ای در این شهرستان به سه هزار متر مربع هم نمی رسید اما بعد از این زمین لرزه، این فضا به 11 هزار متر مربع رسید.

رییس کتابخانه های شهرستان بم افزود: پیش از زلزله تعداد کل کتاب های کتابخانه های این شهرستان 40 هزار جلد بود اما اکنون این منابع در کل کتابخانه های بم به 100 هزار جلد رسیده است.

محمد آبادی درباره تعداد عضویت در کتابخانه ها بم قبل و بعد از زلزله گفت: پیش از زمین لرزه، تعداد اعضای کتابخانه های عمومی این شهرستان چهار هزار نفر بود اما بعد از این حادثه، آمار اعضای کتابخانه ها به 10 هزار نفر رسید که سه هزار و 860 نفر از آن ها عضویت فعال دارند.

وی با اشاره به این که 40 درصد کل منابع کتابخانه های عمومی شهرستان بم در جریان این زمین لرزه از بین رفتند، عنوان کرد: بعد از زلزله میزان استقبال از کتابخانه ها و اهدای کتاب بیشتر شد به طوری که از سال 1383 به بعد 10 هزار جلد کتاب به کتابخانه های عمومی این شهرستان اهدا شد. 

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، زمین‌لرزه ای به بزرگی6/6 ریشتر در ساعت 5 و 26 دقیقه بامداد روز پنجم دی ماه سال ۱۳۸۲ شهرستان بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند. طبق آمار رسمی این زلزله 50 هزار نفر قربانی، ۳۰ هزار نفر مجروح و بیش از صدهزار نفر بی‌خانمان به جای گذاشت. در اثر این حادثه ۹۰ درصد از سازه‌های شهر بم به کلی تخریب شدند. ارگ بم نیز با دو هزار و 500 سال سابقه تاریخی، بزرگترین سازه گلی جهان بود که بر اثر این زمین لرزه، به کلی ویران شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها