وی با بیان اینکه بیشتر اسیران در اردوگاههای عراق برای نمازخواندن هم که از فریضههای مهم دینی است با مشکلات بسیاری مواجه بودند گفت: امکاناتی بسیار مهمتر از فراهم کردن «آجیل شب یلدا» از اسیران ایرانی در زندانهای عراق دریغ میشد. امکان اجرای آیینی مانند شب یلدا که معطوف به خانواده بود، با توجه به بسته بودن فضا که تجمع بیش از 5 نفر در یک مکان ممنوع بود، وجود نداشت.
جعفریان با این حال تصریح کرد: البته شاید بتوان گفت که هر شب اسارت، شب یلدا بود اما به شیوهای دیگر. در گفتو گوهایم با طهانیان، خاطرهای از او در زمینه نحوه برگزاری شب یلدا نشنیدم اما باید پژوهشهای بیشتری انجام شود که بدانیم آیا اسیران در ذهن یا در میان گروه خود به این موضوع فکر میکردند یا خیر؟
وی در پاسخ به این سوال که چه کتابی را برای مطالعه در شب یلدا پیشنهاد میکنید؟ گفت: هر فرد با توجه به سلیقهای که دارد میتواند آثاری را برای مطالعه در این شب انتخاب کند. با توجه به اینکه به حوزه بیوگرافینویسی علاقهمندم، کتابهایی در این زمینه مطالعه میکنم.
این پژوهشگر در اینباره ادامه داد: کتاب «شطرنج با ماشین قیامت» نوشته حبیب احمدزاده کتاب مناسبی برای شبخوانی در شب یلداست. زیرا نویسنده در این اثر با آن که به ابعاد واقعی جنگ تحمیلی میپردازد، زبان طنزگونه جذاب دارد.
گلستان جعفریان سال 1352 در مشهد متولد شد و تحصيلاتش را تا مقطع كارشناسی الهيات (گرايش تاريخ و تمدن ملل اسلامی) ادامه داد. «از چندهلا تا جنگ» اولين اثر او است كه خاطرات يك پرستار جنگ تحمیلی به نام خانم سبحانی است.
وی نزدیک به 2 سال معاون پژوهش دانشگاه علوم انتظامی بوده و با روزنامههای قدس و خراسان، دوهفتهنامه كمان (دفتر ادبيات و هنر)، موسسه روايت فتح (بخش تحقيق)، بسيج جامعه پزشكي و ماهنامه سوره همكاريهايی داشته است.
نظر شما