چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۲
ابویی‌ اردکان: آثار محققان ایرانی با اجرای طرح مدیریت دانش، بین‌المللی می‌شود

رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، دانشگاه‌ها را چندان در معرفی آثار ایرانی در جهان موفق ندانست و گفت: معتقدم با اجرای طرح جدید مدیریت دانش از سوی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، زمینه معرفی آثار نویسندگان ایرانی در سطح بین‌ااملل فراهم خواهد شد.-

محمد ابویی‌ اردکان، رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور،‌ در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره برنامه‌های این مرکز در حوزه نشر، اظهار کرد: تاسیس شورای کتاب، یکی از برنامه‌های اصلی پژوهشکده مرکز تحقیقات سیاست علمی خواهد بود.

وی در تشریح مسوولیت‌های اصلی شورای کتاب این مرکز، افزود: این شورا علاوه ‌بر نظارت بر فعالیت کتابخانه این مرکز، ‌بحث بهسازی اعضای هیات علمی مرکز را نیز دنبال می‌کند. با توجه به زمینه‌های گسترده‌ کاری، پژوهشکده این مرکز از تولید آثار مکتوب از سوی اعضای هیات علمی استقبال می‌کند.

ابویی اردکان،‌ ادامه داد: با توجه به این موضوع که پژوهشکده مرکز، نقش محوری در سیاستگذاری عرصه فناوری دارد و در حالی که بیشتر آثار تولیدی دانشگاه‌ها با قلم اعضای هیات علمی به حوزه‌های آموزشی معطوف است، بر همین اساس از همه اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که پژوهش‌های خود را معطوف به حوزه‌‌های مورد علاقه مرکز تالیف کنند، حمایت می‌کنیم.

وی، در مقایسه‌ای بین نوع نگاه مولفان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها گفت: بر خلاف اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که براساس مولفه‌ها و نیاز‌های آموزشی دست به تالیف می‌زنند، اعضای هیات علمی پژوهشکده‌ها، موضوع و ماموریت محوری را اساس تالیف قرار می‌دهند. بنابراین یکی از اهداف ما افزایش تولید کتاب با توجه به نگاه موضوعی خواهد بود.

رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، در ادامه از افزایش اعضای هیات علمی مولف در نشریه‌های این مرکز خبر داد و افزود: با توجه به تاثیر تعداد اعضای هیات علمی، در بالا رفتن ارزش علمی نشریه‌های علمی، دنبال افزایش تعداد هیات علمی هستیم.‌ مرکز همچنین از جشنواره‌هایی مانند جشنواره کتاب فصل سال جمهوری اسلامی، به‌عنوان کانون‌های تبلیغاتی و ارتباطی با هدف معرفی و انتشار اخبار آثار تولیدی بهره‌ خواهد برد.

ابویی اردکان، با اشاره به سطح بالای علمی نویسندگان پژوهشکده مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، در پاسخ به پرسشی درباره مباحث مغفول مانده برای انتشار کتاب، اظهار کرد: افراد متناسب با هر سطح علمی‌، باید این فراق بال را داشته باشند که  مورد حمایت موسسه‌شان هستند. بنابر‌این معتقدم، نشر کتاب باید عرصه هماوردی علمی باشد تا هر فعال حاضر در مرکز که توانایی تالیف دارد، بتواندکتاب چاپ کند، حتی افراد غیر از اعضای هیات علمی نیز که صاحب قلم هستند می‌توانند وارد این عرصه شوند.

وی در پایان در زمینه سطح آمادگی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برای معرفی آثار نویسندگان و مترجمان در سطح بین‌الملل، گفت: به نظرم دانشگاه‌های ما در این حوزه، چندان موفق عمل نکرده‌اند و آثار مطرح در سطح بین‌الملل بسیار اندک بوده است. درباره مرکز نیز معتقدم، هرچند در حال حاضر این امکان وجود ندارد، اما با استفاده از سرمایه اجتماعی و اجرای طرح نظام مدیریت دانش، یکی از خروجی‌ها تولید و عرضه کتاب‌ در عرصه بین‌الملل خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها