علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در پاسخ به سوال خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره بررسی لایحه اصلاح حقوق کپیرایت مربوط به مولفان و مصنفان در دولت گفت: چند سالی است که روی لایحه مالکیت فکری و معنوی کار شده و به تازگی دولت تحویل داده شده است. هم اکنون این لایحه در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است و در یک یا دو هفته آینده کار بررسی آن به پایان خواهد رسید و به هیات دولت میرود. پس از تصویب در دولت نیز روانه مجلس میشود.
وی افزود: این لایحه کمک بسیار خوبی برای اصحاب فکر و اندیشه است تا تولیداتی را که در حوزههای مختلف دارند، محفوظ بماند. این لایحه موجب میشود تا کسی نتواند از روی آثار دیگران کپیبرداری کند و طبیعتا درباره تخلفاتی که صورت میگیرد نیز مجازاتهایی در نظر گرفته شده است. فکر میکنم این لایحه جدید کمک زیادی به حفظ حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان خواهد کرد.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مبنی بر پذیرش کنوانسیونهای بینالمللی بِرن و رُم در حوزه کپی رایت از سوی ایران گفت: هنوز در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است. ما باید در مجموع نفع و ضرر این کار را بسنجیم. ممکن است که آثار ما در کشورهای دیگر کپی شود و هنرمندان ما متوجه ضرر و زیان شوند. از سوی دیگر ما بسیاری از آثار نویسندگان خارجی را در داخل کشور کپی میکنیم و به قیمت بسیار ارزانی در اختیار همه اهل فکر و مطالعه قرار میدهیم. باید جمعبندی کنیم و ببینیم که آیا پیوستن به قانون کپیرایت جهانی به نفع ما هست یا نه. اگر به نفع ما باشد باید به این کنوانسیونها بپیوندیم.
وی افزود: برخی کشورها مانند چین که تولیدات بسیاری دارد، به دلیل اینکه اطلاعات زیادی را از خارج وارد میکند و مرتب اینها را در داخل کشور کپیسازی و مجددا آنها را صادر میکند، به نفعش نبوده است که به این کنوانسیونها بپیوندد. از این رو با وجود فشارهای زیاد بینالمللی هنوز به قانون کپیرایت نپیوسته است. ما هم باید بر اساس موقعیت خودمان تصمیم بگیریم.
علی جنتی درباره اینکه آیا تصمیمگیری در این حوزه به عهده وزارت ارشاد است یا خیر گفت: تصمیمگیری در این موضوع فراتر از وزارت فرهنگ و ارشاد است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز(26 آذر) برای شرکت در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات حضور یافته بود.
سهشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۳
نظر شما