شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
تنها 6 میلیاردتومان  از بودجه سال 92 پرداخت شده‌است

محمد رجبی، رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی درباره بودجه نهاد‌های فرهنگی سال 1392 از جمله کتابخانه مجلس به‌طور مشخص گفت: بعد از گذشت 9 ماه، شش میلیارد تومان از بودجه 14 میلیارد تومانی آن پرداخت شده است./

 رجبی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: رقم پیشنهادی بودجه نهادهای فرهنگی در حالی اعلام شد که رقم پیشنهادی ما برای کتابخانه مجلس 35 میلیارد تومان بود و بعد از بررسی همه فعالیت‌هایی که به عنوان حاصل جمع رویکرد‌های این کتابخانه در سال 92 ارزیابی شده بود، این رقم برای کتابخانه مجلس در نظر گرفته شد.

رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با تاکید بر گردن نهادن به نظر و بودجه پیشنهادی دولت برای سال 93 اظهار کرد: باتوجه به کسری بودجه شدید کشور و شیطنت‌هایی در بحث مذاکرات هسته‌ای ژنو و اعمال تحریم‌ها، مشکلات کمبود بودجه در کشور را درک می‌کنیم.

وی با بیان این‌که مساله افزایش بودجه کتابخانه مجلس در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برای تجدید نظر و افزایش این رقم؛ طرح خواهدشد، عنوان کرد: استدلال افزایش بودجه در این کمیسیون بعد از درخواست‌های نهاد‌های فرهنگی دوباره بررسی می‌شود اما با توجه به کسری بودجه دولت به طور معمول در این تجدید نظر‌ها، بودجه نهاد‌های فرهنگی افزایش پیدا نمی‌کند. 

رجبی با اشاره به این‌که بحث مربوط به کتابخانه‌ها در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس نظر نهایی به کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود، گفت: کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی نسبت به حکم درخواستی تجدید نظر  می کند و در پایان رقم نهایی اعلام می‌شود.

رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای تاکید کرد: بودجه نهاد‌‌های فرهنگی امسال نسبت به سال‌های گذشته نه تنها در برخی ارگان‌ها افزایش پیدا نکرده، حتی در برخی موارد کاهش هم داشته است.

وی با بیان این‌که بودجه کتابخانه مجلس شورای اسلامی پارسال، 17 میلیارد تومان بود، گفت: این بودجه سال پیش 17 میلیارد تومان بود که سه میلیارد تومان آن برای خرید کتاب‌های خطی و تجهیزات مورد نیاز این کتابخانه در نظر گرفته شد که بنابر شرایط مالی دولت و اولویت‌های بودجه سال‌ 92 حذف شد.

رجبی با اشاره به بودجه 14 میلیارد تومانی باقیمانده از بودجه سال گذشته این کتابخانه عنوان کرد: بعد از گذشت 9 ماه از سال، اکنون باید 70 درصد بودجه را دریافت می‌کردیم اما فقط 28 درصد آن تاکنون وصول شده‌است که مبلغ آن شش میلیارد تومان است و هشت میلیارد تومان هنوز به کتابخانه نرسیده‌است.

وی در پاسخ به این پرسش که« آیا کتابخانه مجلس با توجه به کمبود بودجه دچار تعدیل نیرو خواهد شد یا خیر؟ »گفت: در این کتابخانه، تعدیل نیرو صورت نخواهد گرفت اما این کتابخانه با اعلام این بودجه، اولویت‌‌های کاری خود را تعیین خواهد کرد.

وی درباره خرید نسخه‌های خطی و یا کاهش فعالیت انتشارات کتابخانه مجلس با توجه به کمبود بودجه امسال این مرکز اظهار کرد: اکنون بخش انتشارات کتابخانه مجلس با اسپانسر‌های مختلفی همکاری و مشارکت دارد. پس این همکاری متوقف نخواهد شد و خرید نسخه‌های خطی نیز امسال قابل توجه بوده، اما خرید آن‌ها قطع نخواهد شد.

رجبی با تاکید بر این‌که هر ماه به طور متوسط پنج جلد کتاب از سوی انتشارات کتابخانه مجلس منتشر می‌شود، گفت: این کتابخانه فعالیت خود را در بخش انتشار کتاب و خرید نسخه‌های خطی ادامه خواهد داد، اما مشخص نیست از همین رقم بودجه تصویب شده چه میزانی به کتابخانه مجلس داده می‌شود زیرا بر اساس شرایط کشور و در طول سال، این بودجه به کتابخانه می‌رسد.

وی با بیان این‌که برپایی همایش‌ها و برنامه‌های این کتابخانه متوقف نخواهد شد، عنوان کرد: این برنامه‌ها با توجه به این‌که به صورت مشترک برگزار می‌شود، هزینه‌ای برای کتابخانه در پی ندارد.

رجبی با تاکید بر این‌که تفاهمنامه‌هایی را که کتابخانه مجلس با کتابخانه‌ ملی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، پژوهشگاه علوم انسانی، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، کتابخانه حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی و حوزه علمیه قم دارد، به طور مستمر در طول سال بعد نیز پیگیری خواهد کرد، عنوان کرد: با این شرایط بودجه‌ای، مهم‌ترین اولویت، برپایی برنامه‌های مشترک است تا با مشارکت ارگان‌های دیگر و قبول تعهدات متقابل، برنامه‌های فرهنگی در سطح کتابخانه‌ پیش برود و این بهترین راهکار برای صرفه‌جویی در بودجه است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها