منصوره اتحادیه، پژوهشگر تاریخ که بهتازگی سردبیر فصلنامه «اسناد بهارستان» شده است درباره این فصلنامه توضیح داد: اسناد ارزشمند بسیاری در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی وجود دارد که تاکنون بررسی نشده است. در این میان اسناد اقتصادی مربوط به مالیات و بودجه در اولویتهای پژوهشی این فصلنامه قرار میگیرد.-
این پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه هر سند یا اطلاعاتی در مرکز اسناد موجود باشد، قابل بررسی است، گفت: هر سندی که مشکلی از نظر مسایل سیاسی نداشته باشد در برنامههای آینده فصلنامه «اسناد بهارستان» قرار میگیرد. در حیطههایی مانند مسایل اقتصادی، اسناد قابل توجهی وجود دارد که مطالعهای روی آنها صورت نگرفته است و حاوی اطلاعات ارزشمندی از مقاطع مختلف تاریخ معاصر و پیش از آن است که میتوان آنها را در اختیار پژوهشگران قرار داد.
وی با اشاره به اسناد مالی مجلس بیان کرد: اسناد مالی مجلس شامل بودجه، مالیات، مالیات تجارت، مالیات خانه، مستغلات و دیگر اطلاعات مرتبط با مسایل اقتصادی که تعداد برگ سندهای آنها بسیار زیاد است اما خوانده، تفسیر و منعکس نشدهاند از اولویتهای فصلنامه خواهد بود. اینکه چه افرادی و چگونه مالیات دورههای مختلف را دریافت میکردند، چگونگی تخصیص بودجه کشور یا تصویب و تقسیم بودجه دولت از دیگر مواردی بهشمار میرود که در تفسیر برهههای تاریخی ایران کمک بسیاری میکند.
اتحادیه افزود: اسناد اقتصادی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بسیار غنی هستند و برای تفسیر و تحلیل آنها نیاز به متخصص اقتصاد قدیم ایران است در حالیکه ما چنین افرادی را در اختیار نداریم بههمین دلیل در تفسیر سندهای اقتصادی قدیمیتر نسبت به سندهای نزدیک به زمان حال با دشواریهایی روبهرو هستیم.
سردبیر فصلنامه «اسناد بهارستان» در ادامه اظهار کرد: از دیگر اطلاعاتی که در اختیار پژوهشگران است خاطرات وکلا و نمایندگان مجلس، همچنین زندگینامه آنهاست که در فهم مسایل دورههای مختلف اهمیت دارند. مقالههای فصلنامه «اسناد بهارستان» سفارشی و بر اساس موضوع مورد نظر تهیه و تدوین میشوند. مباحثی که در این فصلنامه ارایه شده بر پایه تفسیر سند است که دیدگاههای متفاوتی بنا به موقعیت زمانی و نگاه نویسنده بر آنها سایه میاندازد.
منصوره اتحادیه بهتازگی در حکمی از سوی محمد رجبی، رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به سمت سردبیری فصلنامه «اسناد بهارستان» منصوب شده است.
اتحادیه، متولد 1312 در تهران، تاریخنگار، نویسنده، استاد دانشگاه و مدیر نشر تاریخ است. کتابهای «مرآت البلدان ـ اعتماد السلطنه»، «خاطرات و اسناد حسینقلیخان نظامالسلطنه مآفی»، «نامههای یوسف مغیثالسلطنه»، «پیدایش نشر تاریخ و تحول احزاب سیاسی در مجلس سوم»، «خاطرات تاجالسلطنه» و «پیدایش و تحول احزاب سیاسی مشروطیت، دورههای یکم و دوم مجلس شورای اسلامی» برخی از آثار وی بهشمار میروند.
نظر شما