به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فتاحی، نویسنده در گفتوگو با روابط عمومی موسسه خانه کتاب، برگزاری بیستوهفتمین دوره جایزه کتاب فصل را مثبت ارزیابی و اظهار کرد: برپایی جوایز مختلف ادبی به هر بهانه که بتواند موضوع کتاب را مطرح کند خوب و قابل توجه است. در واقع، جایزه کتاب فصل این امکان را فراهم آوردهاست که بهترین کتابهای انتشار یافته هر فصل معرفی شوند.
فتاحی با بیان اینکه برگزاری جشنوارههای مختلف با محوریت کتاب مثبت است، اما همه جشنوارهها و جوایز ادبی نتوانستهاند این قوت بالقوه را به به فعل درآورند،گفت: اگر کمی دقیقتر به ماجرا نگاه کنید میبینید که کتاب فصل در جمعی کوچک و بی سر و صدا برگزار میشود و رسانهها در حد خبری کوتاه از آن یاد میکنند. اما وقتی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برپا میشود با موج رسانهای قابل توجهی روبهرو میشوید؛ اتفاقی که برای کتاب سال یا کتاب فصل یا دیگر جوایز ادبی رخ نمیدهد.
وی در پاسخ به این سوال که «به نظر شما چه کسی وظیفه تبلیغ کتابها را پس از برگزیده شدن در جوایزه ادبی بر عهده دارد؟» افزود: این وظیفه بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این نهاد دولتی میتواند برای ارتباط با رسانهها به ویژه صدا و سیما ساز و کار بهتری بیندیشد و کتابهایی را که هر فصل به عنوان کتاب برتر انتخاب میشوند به جامعه مخاطب معرفی کند.
فتاحی ادامه داد: باید دید تلویزیون برای معرفی کتابهای منتخب چه برنامهای دارد. این هماهنگی باید ميان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما به وجود آید تا کتابهای منتخب معرفی، نقد و بررسی شوند یا این آثار در فروشگاههای بزرگ کتاب مانند شهر کتاب یا دیگر فروشگاهها عرضه و تبلیغات لازم برای عرضه آن فراهم شود.
وی افزود: جوایز ادبی در کشور مانند معدنی هستند که پس از کشف رها میشوند. در حالی که پس از برگزاری جشنوارهها باید از ظرفیتهای آن بهرهبرداری کرد. كمينه کار ممکن در این باره افزایش تیراژ کتابهاست تا در طول سال بتوانیم آماری از فروش کتابهای منتخب داشته باشیم و از بازتاب آن در رسانهها ارزیابی و از استقبال آن در میان مخاطبان آگاه شویم.
شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷
نظر شما