بصیری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره اثر خود با عنوان «دخیل عشق» که به عنوان نامزد دریافت سیزدهمین جایزه ادبی شهید حبیب غنیپور معرفی شده است، اظهار کرد: این کتاب به توسلات جانبازان و پرستاران آنها به امام رضا (ع) برای برآورده شدن حاجاتشان اشاره دارد.
وی با بیان اینکه کتاب «دخیل عشق» میآموزد که افراد باید به توسلات و نذرهای خود همچنین به برآورده شدن آنها ایمان داشته باشند، گفت: این اثر داستان دخيل بستن دختری با نام صبوره به ضريح امام رضا (ع) را روایت میکند؛ وی متاثر از شور زمان دفاع مقدس نذر كرده است كه تنها با فردی جانباز ازدواج كند. صبوره در كشاكش زندگی، با خواستگاری روبهرو میشود که تصور میکند این ویژگی را ندارد. بنابراین، با وجود ميل باطنی مجبور به ازدواج با او میشود اما پس از مدتها متوجه میشود كه خواستگارش رسول جانباز است، اما خودش هم خبری از جانبازیاش ندارد.
نویسنده کتاب «دخیل عشق» عنوان کرد: معتقدم برای تاثیرگذاری بیشتر و بهتر در راستای القای اعتقادات دینی و قلبی نباید بهصورت مستقیم و شعارگونه عمل کرد بلکه باید آنها را در قالب داستان به صورت غیرمستقیم ارایه کرد تا این اعتقادات برای مخاطبان بهویژه نسل جوان جذاب و پذیرا باشند. اگر کتاب «دخیل عشق» اندکی به موفقیت رسیده و با استقبال مواجه شده است، به دلیل در نظر گرفتن همین اصل است.
بصیری اظهار کرد: به متولیان و دستاندرکاران برپایی جایزه ادبی شهید حبیب غنیپور پیشنهاد میکنم با هدف بر طرف کردن هرگونه ابهام، فرآیند برگزاری جایزه اعم از تهیه کتابها، چگونگی داوری، چارچوبهای ارزیابی کتابها و ملاکهای انتخاب آثار به عنوان نامزد، برگزیده و شایسته تقدیر را اطلاعرسانی کنند.
وی در پاسخ به این سوال که «نویسندگان برای خلق آثار غنی در حوزههای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چه چارچوبهایی را میتوانند در نظر بگیرند؟» گفت: معتقدم نویسندگان در این حوزهها بهخوبی دست به قلم شدهاند و آثار غنی تولید میکنند اما متاسفانه مشکل سلیقهای عمل کردن اغلب ناشران در انتشار آثار، مشکل بزرگی برای انتشار و معرفی آثاری که اغلب در زمره آثار فاخر قرار میگیرند، به وجود آورده است.
بصیری ادامه داد: در برخی موارد مشاهده میشود کتابهایی که محتوای غنی ندارند و ارزش ادبی بالایی ندارند به علت تبلیغ فراوان از سوی ناشران آنها در چندین نوبت و با فاصله زمانی محدود به چاپ میرسند اما در مقابل، کتابهایی وجود دارند که با وجود محتوای غنی و منطبق با واقعیت، بنا به دلایلی که شاید سلیقهای عمل کردن ناشران یکی از آنها باشد، در همان نخستین نوبت چاپ باقی میمانند. این آسیب بزرگی در حوزه نشر است که امیدوارم رفع شود.
نامزد دریافت سیزدهمین جایزه ادبی شهید حبیب غنیپور در بخش رمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با تاکید بر ضرورت تعامل میان ناشران، نویسندگان و خانوادههای شهدا برای خلق آثار غنی در این حوزه، گفت: متاسفانه اکنون در بازار نشر مجموعه آثاری به چشم میخورد که با وجود دربرداشتن زندگینامه یک شهید مشترک، محتوای ضد و نقیض دارند؛ این موضوع شاید به سلیقهای عمل کردن ناشران یا نویسندگان برمیگردد که بخشی از سخنان خانوادههای شهدا را بنا به مصلحت شخصی حذف و اضافه میکنند! رواج یافتن این مشکل زمینه بیرغبتی مخاطبان بهویژه نسل جوان برای مطالعه اینگونه کتابها فراهم خواهد کرد.
چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰
نظر شما