یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۸
نگارش کتاب در حوزه چاپ حمایت نشده است

حميد حاج‌نصرالله از مدرسان دانشگاه علمي و كاربردي واحدهاي شماره پنج و يك تهران با اشاره به مشكلات حوزه آموزش صنعت چاپ گفت: استادان رشته چاپ بدون هيچ چشمداشتي به تاليف و ترجمه كتاب‌هاي درسي مي‌پردازند اما متاسفانه حمایت نمی‌شوند.

حميد حاج‌نصرالله در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: صنعت چاپ در سيستم دانشگاهي رشته جواني است و روش‌هاي جديدي هم براي ارايه آن وجود دارد، تاسيس رشته چاپ يكي از اقدامات مناسب در حوزه فرهنگ بود كه حدود 11 سال پيش انجام شد. صنعت چاپ در ايران داراي قدمت چند صد ساله است و گسترش آموزش آكادميك به‌شدت در آن احساس مي‌شود.

اين مدرس مركز پنچ علمي و كاربردي تهران ادامه داد: رشته چاپ به‌صورت تخصصي تنها در دانشگاه‌هاي علمي و ‌كاربردي ارايه مي‌شود، يكي از مزاياي دانشگاه‌ علمي كاربردي دانشجويان آن است چراكه اكثر آن‌ها جزو خانواده بزرگ صنعت چاپ هستند و در چاپخانه‌ها مشغول به كارند، براي مثال من از  هشت سالگي وارد صنعت چاپ شده‌ام، در اين دانشگاه درس خوانده‌ام و امروز نيز مسووليت آموزش به آينده‌سازان اين صنعت را به‌عهده دارم.

اين كارشناش صنعت چاپ معتقد است كه در كنار دانشجوياني كه براي علم‌اندوزي به دانشگاه‌هاي علمي و ‌كاربردي مي‌آيند، افرادي نيز حضور دارند كه گرفتن مدرك كارشناسي، تنها انگيزه و هدف آن‌ها براي حضور در اين دانشگاه‌ است. در كل اگر از توانمندی‌های رشته چاپ بهره‌برداری کنیم، حرف‌هاي بسیاری براي گفتن داريم، البته پيشرفت آموزشي در صنعت چاپ زماني رخ مي‌دهد كه دانشجويان مشتاق علم و علم‌اندوزي باشند. 

حاج‌نصرالله در توضيح حمايت‌هاي دولتي از تاليف كتاب‌هاي صنعت چاپ گفت: معمولا تمام فعاليت‌هاي كتاب‌هاي حوزه صنعت چاپ، از سوي استادان انجام مي‌شود، متاسفانه تا به امروز حمايت‌هاي لازم از بحث كتاب و كتاب‌نويسي در صنعت چاپ انجام نشده است اما استادان همچنان بدون چشمداشت به حمايت‌هاي مالي و معنوي به چاپ كتاب مي‌پردازند.
وي ادامه داد: صنعت چاپ هيچ‌گاه به‌عنوان يك رشته هنري ديده نشده است و هميشه آن‌را سطح پايين درنظر گرفته‌اند، بهترين كمكي كه به نظام آموزشي صنعت چاپ مي‌توان انجام داد تغيير نظام آموزشي دانشگاه‌هاي علمي و كاربردي است. نظام دانشگاه‌ علمي و كاربردي نياز به سخت‌گيري و تحولي عظيم دارد، به نظر من سخت‌گيري غيرمعقول نيست اما دانشجو نبايد آن‌قدر هم راحت و آسوده باشد. متاسفانه در اين دانشگاه‌ها نظام دانشجوسالاري حاكم است. 

به گفته اين كارشناس چاپ، انتشار كتاب‌هاي حوزه چاپ مي‌تواند به تكميل منابع كمك كند و اگر منابع تكميل باشد، اطمينان داشته باشيد كه صنعت چاپ ما پيشرفت خواهد كرد. 

اين مدرس دانشگاهي در پاسخ به این سوال که آيا پيشنهاد تاليف كتاب به شما داده شده است، گفت: تا به امروز از طرف دانشگاه و نهادهاي دولتي به ما پيشنهاد تاليف كتاب‌هاي درسي داده نشده است، حتما مسوولان نيازي در اين حوزه نديده‌اند، البته كم‌كاري‌هايي نيز از سوي مدرسان صورت گرفته است، براي مثال بايد مانند تمام دانشگاه‌ها انجمني را تاسيس و چنين مسايلي را در آن دنبال مي‌كرديم.

حاج‌نصرالله در بخش پاياني صحبت‌هايش اظهار كرد: متاسفانه فضايي ايجاد شده، كه دانشجو و استاد انگيزه لازم براي حضور در كلاس را ندارند و بدتر از آن اين‌كه، به بي‌انگيزگي‌ها هيچ توجهی نمي‌شود. هنوز مسوولي نيامده كه بتواند انسجام لازم را در حوزه آموزش پياده‌سازي كند البته با يك گل هيچ وقت بهار نمي‌شود، چرا كه هميشه افرادي هستند كه خلاف قانون و سليقگي عمل مي‌كنند. 

حميد حاج‌نصرالله سال 1338در تهران متولد شد، از هشت سالگي به كار چاپ پرداخت، وي حدود 32 سال سابقه كار در وزارت آموزش و پرورش و مراكز دانشگاهي دارد و از سال 1387 تدريس دروس چاپ را در مراكز علمي و كاربردي شماره يك و پنج تهران آغاز كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط