این اثر را سید قاسم یاحسینی به سفارش دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری انقلاب اسلامی نوشتهاست. وی در «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» به خاطرات ناخدا هوشنگ صمدی یکی از تکاوران نیروی دریایی میپردازد.
ساعاتی پس از شروع جنگ توسط صدام، گردان تکاوران نیروی دریایی به فرماندهی ناخدا «هوشنگ صمدی» شبانه از بوشهر راهی آبادان و خرمشهر شد و تا 34 روز قبل از سقوط این شهر از آن دفاع کرد.
اهمیت انتشار کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» در بازگویی خاطرات آن از زبان فرماندهای است که پس از سه دهه سکوت، نخستینبار این خاطرات را بیان کرده و از رشادتهای تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر گفتهاست.
یاحسینی برای نوشتن این کتاب 45 ساعت مصاحبه با هوشنگ صمدی داشته و خاطرات او را از سالهای ابتدایی زندگی تا زمان بازنشتگیاش از نیروی دریایی روایت کردهاست، اما بیشتر حجم کتاب، خاطرات او را درباره درگیری 34 روزه در خرمشهر تشکیل میدهد. صمدی فرمانده گردان 600 نفری بود که فقط 270 نفر آنان زنده ماندهاند. خود او در این مدت کوتاه 6 بار زخمی شد، اما به عقب بازنگشت.
در بخشی از این کتاب آمدهاست: «وقتی به واحد تکاوران رسیدم، ساعت اداری تمام شده بود و تقریباً همه رفته بودند. بلافاصله آمادهباش اعلام کردم. افسران و فرماندهان گروهانها را جمع کردم و جلسه کوتاهی با آنها گذاشتم و شروع جنگ و رفتن به خرمشهر را برایشان تشریح کردم. گفتم: «مأموریت گردان ما دفاع از خرمشهر است. ساده، اما سنگین!»
«تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» را انتشارات سوره مهر تا پایان سال (1392) روانه بازار نشر میکند.
نظر شما