شنبه ۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۳
برپایی نخستین جشنواره «بدیع‌الزمان فروزان‌فر»

نخستین دوره جشنواره «بدیع‌الزمان فروزان‌فر» در بخش‌های نویسندگی، شاعری، موسیقی، هنرهای تجسمی و نقاشی برگزار می‌شود. غلامحسین مراقبی، یکی از اعضای هیات امنای آثار فروزان‌فر، گفت: کتاب‌های فروزان‌فر با ویرایش، ‌تدوین و حروف‌نگاری جدید منتشر خواهند شد./

مراقبی در گفت‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از برگزاری نخستین دوره جایزه «بدیع‌الزمان فروزان‌فر» خبر داد و توضیح داد: به باور ما، شادروان بدیع‌الزمان فروزان‌فر یکی از کسانی است که در معرفی عرفان به جامعه ایران تلاش زیادی کرده و در این حوزه حرف‌های زیادی دارد. گرچه نیکلسون کسی بود که مثنوی را در ایران معرفی کرد اما شرحی که فروزان‌فر بر کتاب نوشته، بسیار ارزشمند است. وی در این شرح، منابع داستانی و احادیث آیینی را بیان کرد و کاملا مشخص شده که مبنای هر سخن کدام حدیث یا داستان است.  این کتاب به حدی ارزشمند است که در دوره دکترای رشته ادبیات فارسی نیز تدریس می‌شود.

مراقبی درباره دلایل شکل‌گیری «هیات امنای آثار فروزان‌فر» چنین توضیح داد: شادروان فروزان‌فر حافظه خوبی داشت و استاد بسیاری از بزرگان ادبیات کشور بود. هیات امنای آثار فروزان‌فر بعد از ارتباطی که با وکیل دختران فروزان‌فر داشتیم تشکیل شد تا از پراکندگی آثار وی جلوگیری کنیم. متاسفانه نسخه‌هایی که حدود 50 سال پیش، از وی چاپ شده بود در سال‌های اخیر با اشتباهات زیاد به صورت اُفست شده در دسترس قرار گرفت و نیاز بود آثار وی تدوین و دوباره حروف نگاری شود.

عضو هیات امنای آثار فروزان‌فر افزود: قرار است هر سال جشنواره‌ای به نام استاد فروزان‌فر برگزار شود که در آن به آثاری در حوزه‌های مختلف ادبی و هنری، جوایزی تعلق بگیرد. یکی از ویژگی‌های این جشنواره وابسته نبودن آن به بخش‌های دولتی است. در نتیجه می‌توان آن را کاری ملی دانست که از سوی موزه هنرهای معاصر هم پشتیبانی شده‌است. 

به گفته مراقبی در این جشنواره که از ساعت 14تا 17 روز سه‌شنبه، 12 آذرماه، در آمفی تئاتر موزه هنرهای معاصر برگزار می‌شود، 15 جایزه در بخش‌های نویسندگی، شاعری، موسیقی، هنرهای تجسمی و نقاشی اهدا خواهد شد. 

وی در این‌باره اظهار کرد: ابتدا قرار بود پنج جایزه در این جشنواره اهدا شود اما با یاری دیگرانی که به ما لطف داشتند توانستیم آن را به 15 جایزه افزایش دهیم. همچنین قرار است هر سال به سه پایان‌نامه برتر که در حوزه آثار مولوی یا استاد فروزان‌فر دفاع شده باشد، مبلغ یک میلیون تومان و به 10 مقاله پژوهشی، مبلغ یکصدهزار تومان کمک مالی شود. 

مراقبی همچنین از تلاش برای تبدیل خانه بدیع‌الزمان فروزان‌فر به موزه خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها