سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۲
بیان سِیر حوادث؛ ویژگی بارز رمان «یحیی و یاکریم»

محمدرضا شرفی‌خبوشان، داستان‌نویس از پایان نگارش رمان «یحیی و یاکریم» ویژه نوجوانان خبر داد و گفت: بیان سِیر حوادث جانبی واقعه 15 خرداد 1342 ویژگی بارز این رمان است./

شرفی‌خبوشان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اهمیت واقعه 15 خرداد 1342 و قتل‌عام کفن‌پوشان ورامین و پیشوا در تاریخ انقلاب اسلامی ایران را از جمله دلایل نگارش رمان «یحیی و یاکریم» دانست و گفت: از آن‌جا که ساکن منطقه ورامین هستم و علاقه زیادی به بررسی ابعاد مختلف واقعه 15 خرداد 1342 داشتم، از نزدیک با اغلب افراد حاضر در این واقعه، دیدار و پس از برگزاری چندین جلسه‌ مصاحبه با آن‌ها به نگارش این اثر اقدام کردم.

وی توضیح داد: پیش از این رمان، کتاب دیگری را با عنوان «موهای تو خانه ماهی‌هاست» با موضوع 15 خرداد 1342 برای نوجوانان نوشته بودم که در جشنواره داستان انقلاب به کسب رتبه نخست موفق شد. به دلیل گستردگی ابعاد واقعه مذکور و اشرافی که به این واقعه داشتم، احساس کردم این موضوع قابلیت تدوین چندین اثر را با زاویه‌های دید مختلف دارد. بنابراین، رمان «یحیی و یاکریم» را نوشتم.

این نویسنده با بیان این‌که بیان سِیر حوادث جانبی واقعه 15 خرداد 1342 از ویژگی‌های بارز رمان «یحیی و یاکریم» به شمار می‌آید، ادامه داد: این واقعه به واسطه داشتن حوادث حاشیه‌ای و خُرده‌روایت‌های متعدد، قابلیت ارایه در قالب رمان را دارد. به‌ویژه اگر با تکنیک‌های داستانی بیان شود برای مخاطبان جذاب‌تر خواهد بود.

شرفی‌خبوشان افزود: در بخشی از این رمان، نوجوانی کنجکاو، راوی داستان است که یافتن چرایی، چگونگی و بازخورد واقعه 15 خرداد 1342، از دغدغه‌هایش محسوب می‌شود. در بخشی دیگر از این اثر، سِیر حوادث از منظر نوجوانی که در واقعه حضور داشته است، ارایه می‌شود. بخش دیگر کتاب از زاویه دید سوم شخص بیان شده‌است که تعدد زاویه‌دیدها و اتصال روایت‌ها در مقاطع مختلف زمانی و مکان‌های وقوع این واقعه را شامل می‌شود.

وی عنوان کرد: رمان «یحیی و یاکریم» با زبانی ساده و قابل فهم، واقعه 15 خرداد 1342 را به‌گونه‌ای بازگو می‌کند که نوجوانان حضور خود را در آن واقعه تصور می‌کنند.

نویسنده رمان «یحیی و یاکریم» اظهار کرد: واقعه 15 خرداد 1342 به صورت کلی در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان ارایه شده‌است؛ به‌گونه‌ای که نوجوانان تنها به سِیر تاریخی این واقعه پی می‌برند، اما رمان «یحیی و یاکریم» با بیان جزییات، درک عمیقی از این واقعه در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد.

شرفی‌خبوشان افزود: مخاطبان با مطالعه رمان «یحیی و یا کریم» در وهله نخست متوجه می‌شوند که چنین واقعه‌ای رُخ داده‌است. سپس آن را به‌عنوان یک رویداد اصیل و تاثیرگذار در روند انقلاب اسلامی می‌پذیرد. مخاطبان با بینشی که در اثر مطالعه این اثر کسب می‌کنند، می‌توانند به سوال‌های جانبی این واقعه پاسخ دهند.

«عاشقی به سبک ون‌گوگ» عنوان اثر دیگری از شرفی‌خبوشان است که تا پایان آذرماه از سوی انتشارات شهرستان ادب منتشر خواهد شد. این اثر ارجاعات تاریخی به موضوع دوره نخست مجلس  مشروطه دارد و این جریان را تا زمان انقلاب اسلامی ایران دنبال می‌کند.

رمان «یحیی و یاکریم» به زودی از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط