به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «جلدسازی ایرانیان» پنج فصل دارد که به ترتیب عبارتند از «تجلید و جایگاه آن در تمدن ایران»، «فنشناسی و تحولات ساختاری مواد و مصالح تجلید در تمدن ایران»، «نقشها و طرحهای تجلید در تمدن ایران»،«گونهشناسی تجلید در تمدن ایران» و در نهایت «تاثیر جلدسازی ایرانیان بر تجلید دیگر تمدنها.»
رستمی برای نگارش این کتاب به اکثر کشورهایی که در قدیم در قلمرو تمدن ایران بودند، مسافرت و از جلدهای قدیمی موجود در موزههای این کشورها عکسبرداری کرده است. او همچنین در ضمیمه این کتاب به ترتیب حروف الفبا، استادان هنر جلدسازی ایران در تاریخ مورد پژوهشاش، یعنی از دوره سلجوقیان تا حکومت قاجاریه را معرفی کرده است.
این کتاب مقدمهای به قلم حبیبالله آیتاللهی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر و یکی از محققان و مترجمان پرکار تاریخ هنر و هنرهای سنتی ایران است. او در بخشی از این مقدمه با اشاره به نبود پژوهش جدی در هنر جلدسازی گفت: «به دلیل وجود سنت استاد و شاگردی در آموزش پیشههای مختلف هنر در ایران زمین، تاکنون کتاب و دستافزار جامع و کاملی درباره هنر کتابسازی و کتاب آرایی و تجلید نوشته نشده است... به باور بنده کتاب حاضر تنها کتابی است که میتواند نیاز علاقهمندان به این هنر را برآورد.»
«جلدسازی ایرانیان؛ از سلجوقیان تا قاجار» نوشته مصطفی رستمی با شمارگان هزار و 500 نسخه، 206 صفحه و بهای 35 هزار تومان از سوی موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
مصطفی رستمی دارای مدرک دکترای پژوهش هنر است و اکنون به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه مازندران به تدریس اشتغال دارد.
«دستبافتههای سوادکوه»، «6 گفتار تحلیلی درباره مانایی فرهنگ و هنر ایران زمین»، «گنجینه کتاب اول تخصصی علمی – پژوهشی هنرهای سنتی ایرانی»، «برج لالجین نگین جاذبههای تاریخی مازندران» و «انسان، مهمترین عامل تخریب و زوال آثار تاریخی و فرهنگی» از کتابهای منتشر شده با تحقیق و پژوهش رستمیاند.
دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۶
نظر شما