خسرو باقری، دکترای فلسفه تعلیم و تربیت و عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه تهران، در ارزیابی فضای نشر کتابهای فلسفی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: کتابهای فلسفی تقریبا زیادی تولید شدهاند که تعداد آثار ترجمهشده به مراتب بیشتر از آثار تالیفی است، به این دلیل که فیلسوفان جهان از برخی فیلسوفان ما جلوترند.
مولف «هویت علم دینی» با بیان اینکه باید مشارکت نزدیکتری با اندیشمندان جهان در حوزه علم و فلسفه به وجود آید، افزود: اکنون حالت بستهای بر فلسفه ایران حاکم است و در نتیجه، مخاطبان فلسفه نیز نمیتوانند به آثار مورد علاقه خودشان دست یابند.
مولف «نوعملگرایی و فلسفه تعلیم و تربیت» با اشاره به فعالیت ناشران حوزه اندیشه و فلسفه اظهار کرد: با انتشار ترجمههای بسیار خوب در این حوزه جریانی بر فضای موجود حاکم شده که موجب شدهاست افراد فکر کنند و وقتی که فرد بتواند آثار بسیاری را مطالعه کند، میتواند مواضع خود را نیز به درستی اتخاذ کند.
وی تاکید کرد: باید وضع اجتماعی که موجب میشود مولف نتواند اثر خود را به سرعت به دست مخاطب برساند، بهبود یابد تا مطلب کهنه نشود.
مولف کتاب «دیالوگ معلم و فیلسوف» در پاسخ به این سووال که «با توجه به متوقف شدن یا کند شدن فعالیت ناشران حوزه اندیشه در دورههای پیشین، از دولت جدید چه انتظاری دارید؟» گفت: به تدبیر دولت امید داریم.
شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷
نظر شما