چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰
واعظی: نهاد کتابخانه‌ها کارنامه قابل دفاعی دارد

منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در همایش کتابخانه‌ها، کتابخانه‌های عمومی و نهضت مطالعه مفید بیست ویکمین دوره هفته کتاب با شعار کتاب آیینه فرهنگ و فرزانگی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با افتتاح 242 کتابخانه جدید، افزودن 92 هزار متر مربع فضای کتابخوانی و ارسال چهار میلیون و 200 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌ها کارنامه موفقی از هفته کتاب سال گذشته تاکنون دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ همایش کتابداران کتابخانه‌های عمومی و نهضت مطالعه مفید در بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با تجلیل از کتابداران، مدیران ستادی و استانی، انتخاب کتابخانه‌های نمونه نهادی و مشارکتی و فعالان حوزه کتاب صبح امروز (29 آبانماه) در تالار وحدت با حضور منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی، مجدالدین معلمی معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سیدجواد سادات فاطمی مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران برگزار شد. 

واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به این‌که سال گذشته در ایام هفته کتاب  پنج برابر شدن شاخص‌های کتابخانه‌ای و کتابخوانی را جشن گرفتیم اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اقدامات ارزنده‌ای را برای ترویج فرهنگ مطالعه انجام داده که به اختصار به آن‌ها اشاره خواهم کرد.

وی با بیان این‌که از سال 1391 تاکنون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور 242 کتابخانه عمومی جدید را به مجموعه خود افزوده است، گفت: همچنین در این مدت 92 هزار متر مربع به فضای کتابخانه‌های عمومی اضافه شده و چهار میلیون و 200 هزار جلد کتاب به مجموعه منابع کتابخانه‌‌ای افزوده شد.

دبیر‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش 616 رایانه جدید در بخش سخت‌افزاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور عنوان کرد: هفت هزار و 500 صندلی به مجموعه امکانات کتابخانه‌ها اضافه شده است.

وی با بیان این‌که این نهاد در حوزه محتوایی سه کار مهم را انجام داده است، اظهار کرد: موسسه کتاب نشر به عنوان ناشر تخصصی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با عمری دوساله توانست به دلیل تولید حجم بالایی از کتاب‌های منتشر شده به ناشر اول کشور تبدیل شود. 

واعظی با اشاره به انتشار کتاب «تفسیر الاثری» در حوزه اهل بیت که از سوی انتشارات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور چاپ شده است گفت: نمونه این تفسیر روایی در سطح کشور تاکنون چاپ نشده است. ترجمه بهار در حوزه اهل بیت با 110 جلد کار بزرگ مرحوم مجلسی که از سوی نهاد برگردان شده است و همچنین دانشنامه اسارت آزادگی با بیش از 100 هزار صفحه سه کار محتوای بزرگی بود که از سوی این نهاد انجام شد. 

دبیر‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این‌که امسال در بیست و یکمین دوره هفته کتاب با افتتاح آخرین ایستگاه مطالعه فاز پنجم در مجموع 600 ایستگاه مطالعه در کل کشور راه‌اندازی شده است اظهار کرد: اکنون امانت کتاب در ایستگاه‌های مطالعه روزانه 250 جلد کتاب است که  33 درصد از مجموعه 100 درصدی امانت کتاب در سطح ایستگاه‌ها را تشکیل می‌دهد و ما امیدواریم این رقم تا 50 درصد ارتقا پیدا کند.

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تاکید بر این‌که این نهاد در طول شش سال اخیر از شاخص‌های مدیریتی خاصی پیروی کرده است عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در طول این سال‌ها برنامه‌محور بوده و با تبیین سند چشم‌انداز نهاد کتابخانه‌ها که به عنوان سند نهضت مطالعه مفید به عنوان یک سند ملی در شورای فرهنگی عمومی ثبت شد اهداف، نقشه و برنامه‌های سالانه و آیین‌نامه‌های اجرایی خود را در طول این سال‌ها مشخص کرده تا با یک برنامه منسجم هدف محوری خود که مطالعه مفید است را پیش ببرد.

وی با بیان این‌که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یک سازمان صد در صد فرهنگی است، عنوان کرد: این نهاد در طی شش سال گذشته بدون سوگیری سیاسی با تکیه بر فعالیت فرهنگی با همه احزاب و گروه‌های مختلف جامعه همفکری و تعامل داشته است. استفاده از مشارکت‌های مردمی، به کارگیری موثر رسانه ملی با همکاری نهادهای موثر فرهنگی از دیگر دستاوردهای مهم این نهاد در عرصه مطالعه و کتابخوانی محسوب می‌شود.  

واعظی با تاکید بر این‌که هدف نهاد، مدیریت مطالعه در سطح جامعه است عنوان کرد: مدیریت کتابخانه‌ها در ذیل مدیریت مطالعه تعریف می‌شود اما هدف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصدی‌گری در حوزه مدیریت مطالعه نیست بلکه ارتقای این شاخص مهم در کشور نیازمند همکاری هر نهاد و دستگاه فرهنگی به طور مشخص است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به پایش و رصد مداوم شاخص‌های مطالعه در سطح کشور اظهار کرد: این نهاد هر سال وضعیت مطالعه را در میان اقوام، سنین و جنسیت‌های مختلف مردم در سطح کشور ارزیابی و شاخص‌های مطالعه را تعیین می‌کند.

وی با اشاره به استفاده از تجربه افراد پیشکسوت در کنار افراد تازه استخدام شده و نیروی جوان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: این نهاد امسال دو هزار نفر پرسنل جدید را با تحصیلات دانشگاهی در کنار نیروهای پیشکسوت گذشته قرار داد تا از تجربه گذشتگان و نیروی انسانی جدید با سطح علمی مشخص به درستی استفاده کند.

واعظی با اشاره به توسعه عدالت فرهنگی و ایجاد فرصت برابر برای دسترسی به منابع مطالعاتی برای همه مردم از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: توجه به فضای مجازی فناوری‌های نوین، تلاش برای عمومی کردن منابع مطالعاتی در سطح کشور و تحت پوشش قرار دادن سه  هزار کتابخانه عمومی و اداره آن به‌وسیله نرم‌افزار نمایه، که طرح یکپارچه‌سازی کتابخانه‌های عمومی است از دیگر دستاوردهای این نهاد به حساب می‌آید.

در ادامه معلمی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به این که این نهاد از هفته کتاب سال گذشته تاکنون اقدامات و فعالیت‌های ماندگاری را در کارنامه خود ثبت کرده است اظهار کرد: سال گذشته در ایام هفته کتاب دو هزار و 800 کتابخانه عمومی تحت پوشش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بودند اما امسال این رقم به سه هزار و 100 کتابخانه رسیده است.

وی با بیان این‌که حضور پنج هزار و 700 نفری و مشارکت نیم میلیونی جمعیت کشور در فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها نشان دهنده حضور فعال کتابخانه‌هاست عنوان کرد: امروز فعالیت‌های فرهنگی در کتابخانه فضای پرنشاطی را برای مردم فراهم کرده و همچنین راه‌اندازی 480 ایستگاه مطالعه در اماکن عمومی و توزیع بیش 10 میلیون جلد کتاب در اقصی نقاط کشور فرصت مطالعه را برای آحاد مردم بیشتر تسهیل کرده است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به راه‌اندازی بیش از 560 بخش کودک در طی یک ساله گذشته در کتابخانه‌های عمومی کشور عنوان کرد: در طول یکسال گذشته فضای انس با کتاب از سنین پایین و شرایط برای حضور خانواده‌ها در این مراکز فرهنگی حاصل شده است و روزآمد کردن منابع کتابخانه‌ای با ارسال منظم 240 عنوان نشریه و هزاران عنوان کتاب، کتابخانه‌های کارآمدتری را برای اعضا در سطح کشور فراهم کرده است.

وی با تاکید بر این‌که با همکاری کلیه سطوح مدیریتی در بازدید حضوری از هزار کتابخانه‌ از طرف ستاد مرکزی کشور، ارتقای کیفی مشهودی را در ارایه خدمات کتابخانه‌ای ارایه کردیم، عنوان کرد: مشارکت قریب به 9 هزار نفر از فرهیختگان و مدیران ارشد استانی در کمیته‌های نهضت مطالعه مفید و انجمن‌های کتابخانه‌های شهرستانی، استانی و همچنین خیران، سرمایه‌‌های گران‌بهایی هستند که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از مشاوره و همکاری آن‌ها استفاده می‌کند.

معلمی با بیان این‌که انتخاب برگزیده از میان کتابداران تلاشگر، کارشناسان شایسته و مدیران کارآمد نهاد سنت حسنه‌ای است که در طی سال‌های اخیر از سوی این نهاد دنبال شده است اظهار کرد: در این انتخاب 892 پرونده در ستاد ملی هفته کتاب در سطح شهرستانی و استانی مورد ارزیابی قرار گرفت و با وجود فعالیت‌های خلاقانه همه همکاران در نهایت 74 نفر به عنوان فعالان حوزه کتاب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بیست و یکمین دوره هفته کتاب انتخاب شدند.

وی با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای انتخاب همکاران نمونه، سوابق شخصی شامل مدرک تحصیلی پژوهشی، سوابق شغلی و دوره‌های آموزشی طی شده بود، عنوان کرد: شاخص مهم دیگر رصد فعالیت‌های کتابخانه‌ای بود که از طریق سه اولویت عضویت، امانت و آماده‌سازی منابع، بررسی نمرات کسب شده در بازدیدهای دوره‌ای ستاد و اقدامات موثر برای زیباسازی و اجرای دقیق آیین‌نامه‌ها بود که ملاک این ارزیابی قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط