به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «تجزیه و تحلیل نشانه – معناشناسی گفتمان» پنج فصل دارد: «گفتمان»، «بُعد شناختی گفتمان»، «بُعد احساسی – ادراکی گفتمان»، «بُعد عاطفی گفتمان» و «بُعد زیبایی شناختی گفتمان».
نويسنده در فصل نخست كتاب ضمن معرفی مراحل تکوین گفتمان، درباره شرايط و عناصر عمليات گفتمانی بحث کردهاست و درباره چگونگی تبديل گفتمان هوشمند به ميدان عملياتی توضيح دادهاست.
مولف در فصل دوم اين کتاب نیز سعی داشته مخاطب را با جايگاه شناخت در گفتمان و شگردهای آن جهت توليد، دگرگونی، بازسازی، تكثير، حذف و جابهجايی عناصر نشانه – معنایی آشنا کند.
شعیری در فصل سوم موضوع رابطه مستقيم سيال و گريزان بودن نشانه – معناها را با جريانات حسی ـ ادراكی بررسی و تحلیل کردهاست.
فصل چهارم كتاب نیز به بررسی بعد عاطفی نظام گفتمان اختصاص دارد.
و در نهایت در فصل پنجم كتاب نشان داده شدهاست كه چگونه بر اساس فرايندی زيبايی ـ شناختی، گفتمان از گونههای رايج و متداول زبانی فاصله گرفته و گونههای متفاوت، متمايز و حتی نابههنجار را آشكار میکند.
پس از پایان هر فصل، چکیدهای از آن نیز برای مطالعه بهتر مخاطب درج شدهاست. همچنین شعیری در مقدمه این کتاب درباره عنوان «نشانه – معناشناسی» بحثهایی کرده است.
نخستین نوبت انتشار این کتاب در اسفند 1385 با شمارگان هزار نسخه، 232 صفحه و قیمت یکهزار و 650 تومان منتشر شده بود. انتشارات سمت دومین نوبت انتشار این کتاب را نیز با شمارگان 500 نسخه و قیمت دو هزار و 750 تومان در سال 1389 در دسترس مخاطبان قرار داد.
سومین چاپ «تجزیه و تحلیل نشانه – معناشناسی گفتمان» تالیف حمیدرضا شعیری با شمارگان 500 نسخه، 240 صفحه و قیمت پنج هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سمت روانه کتابفروشیها شده است.
حمیدرضا شعیری فارغالتحصیل مقطع دکترای رشته نشانه – معناشناسی از دانشگاه لیموژ فرانسه است. او عضو هیات علمی و مدیر گروه زبان فرانسه دانشگاه تربیت مدرس است.
«مبانی معناشناسی نوین»، «ققنوس؛ راهی به نشانه – معناشناسی سیال»، «نشانه – معناشناسی دیداری» و ترجمههای «نقصان معنا» اثر آلژیرداس ژولین گرمس و «سماع زندگان» اثر ژان پیر پاستوری، نام برخی تالیفات و ترجمههای منتشر شده شعیری هستند.
یکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۸
نظر شما