وی افزود: خریداری و مطالعه این کتابها مثل این است که یک بیمار، قرص استامینوفن بخورد، یعنی اثر کوتاه و کمی دارد اما کتابهای تخصصی به گونهای نوشته میشوند که مخاطب با استفاده از معادلات و توضیحات علمی، دانش خود را افزایش دهند.
محسنیانراد، با بیان اینکه کتاب «ارتباطات انسانی» دربردارنده آخرین دستاوردهای علمی در این حوزه است، عنوان کرد: در این کتاب تلاش کردهام آخرین نظریههای اندیشمندان غربی را منعکس کنم اما در کنار آن مثالهای بومی نیز آوردهام تا درک مسایل و مفاهیم برای خوانندگان ملموستر باشد.
وی با اشاره به کتاب ارتباطات انسانی که پیش از این اثر منتشر شده بود، گفت: من آن کتاب را بعد از 14 بار بازنشر از چاپ خارج کردم و نسخه جدید آن را در قالب این کتاب با نگاهی جدید و مفاهیمی بهروز نگاشتم.
محسنیانراد همچنین زبان ساده این کتاب را یکی دیگر از ویژگیهای آن دانست و افزود: علاوه بر بومینویسی در این اثر، تلاش کردهام زبان آن به گونهای باشد که غیر از دانشجویان و فعالان حوزه ارتباطات و رسانه، افراد غیردانشگاهی یا دانشجویان رشتههای غیرمرتبط نیز از مطالب آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه کتاب حاضر به دنبال بررسی فرایند ارتباط و بیان مهمترین ویژگیهای تفکیک زمینههای ارتباطی است، ادامه داد: این ارتباط یک بار از منظر زبان در دو بخش ارتباط کلامی و غیرکلامی و بار دیگر از منظر ارتباطگران در چهار مبحث ارتباط با خود، ارتباط میانفردی، ارتباط گروهی و ارتباط عمومی بررسی میشوند.
این استاد حوزه ارتباطات بیان انتظارات درست و نادرست از کارکردهای ارتباطات را از ویژگیهای هر بخش این کتاب نام برد و گفت: شیوه ارتقای مهارتها و کاراییهای ارتباطی به همراه مثال در هر یک از این بخشها معرفی شدهاند.
وی با بیان اینکه در این اثر تعریف جامعی از ارتباط ارایه شده است، اظهار کرد: در این کتاب در یک دستهبندی جامع و مانع جدید انواع نشانهها و نمادها با نگاهی رو به آینده و تحولات فناوری ارتباطی ارایه شدهاند.
به گفته محسنیانراد، عوامل موثر بر فرایند ادراک فردی در قالب یک تحقیق میدانی بومی در ایران در فصل دوم کتاب بررسی شده است. در مبحثی با عنوان «مجموعه دریافتها» کِری فلوید طی آزمایشی در آمریکا و آفریقا تصویر خانوادهای را به مردم این دو کشور نشان داده و نتایج مختلفی را ثبت کرده است، ما نیز این تصویر را چاپ کرده و به مردم ایران نشان دادیم و نتایج تحقیق خود را در این کتاب آوردهایم.
وی با بیان اینکه خوب گوش دادن یا گوش دادن موثر یکی از مهارتهای ارتباطی است که کمتر شناخته شده است، گفت: در این کتاب شیوههایی برای ارتقای گوش دادن موثر بیان شده و در ادامه موانع معمول گوش دادن موثر نیز به همراه مثالهای کاربردی برای مخاطبان ارایه شده است.
محسنیانراد با اشاره به 10 فصل این کتاب، اظهار کرد: این کتاب برای دانشجویان رشته علوم تربیتی (تکنولوژی آموزشی) و رشته علوم اجتماعی (علوم ارتباطات) در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس ارتباطات انسانی تدوین شده است.
کتاب «ارتباطات انسانی» در 438 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای هشت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سمت منتشر شده است.
نظر شما