به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نگارنده این اثر پژوهشی، فاطمه فقیه خلجانی، قصد دارد سرمایه اجتماعی را که مبتنی بر پیوندها و روابط افراد است و فرای سرمایه مادی و کمی است، در اندیشههای رهبر فقید انقلاب اسلامی بررسی کند.
در این اثر مصادیق، شاخصها و ظرفیتهای سرمایه اجتماعی در اندیشههای امام (ره)، وجود سرمایه اجتماعی بومی و خاص جامعه اسلامی ایران و اثرگذاری آنها بر اساس اندیشه امام خمینی واکاوی شدهاست. نویسنده ابتدا اسناد و مکتوبات مرتبط با موضوع را از آثار گفتاری و نوشتاری ایشان استخراج و سپس به مدد روش تحلیل متن که از نوع روشهای کیفی و ژرفانگر است، سعی کردهاست ارتباط مطالب را حول موضوع سرمایه اجتماعی با رعایت اصل بی طرفی و خودداری از تحریف، دریابد.
این کتاب در چهار فصل تهیه و تنظیم شدهاست. «چارچوب مفهومی سرمایه اجتماعی»، «مبانی فکری و نظری اندیشه امام خمینی (س)»، «ظرفیتهای سرمایه اجتماعی در اندیشه و عمل امام خمینی (س)» و «عناصر و ویژگیهای سرمایهساز رهبری امام خمینی (س)» عناوین این فصول را تشکیل میدهند.
در بخشی از کتاب آمدهاست: «یکی از مولفههای سرمایه اجتماعی، وجود شبکهها و پیوندهای غیر رسمی و مردمی است... امام خمینی به عنوان رهبری که شناخت عمیقی از فضای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی جامعه ایران و مردم آن داشت و از همه مهمتر اسلام راستین و مقبولیت آن را در جامعه ایران بهخوبی میشناخت، همواره به سرمایه موجود در شبکهها و پیوندهای غیررسمی و مردمی در ساختار جامعه ایران واقف بود و سعی در بهرهگیری و به فعلیت درآوردن آنها داشت.»
نخستین چاپ کتاب «سرمایه اجتماعی در اندیشه و عمل امام خمینی (س)» با شمارگان یکهزار نسخه در 282 صفحه، به قیمت 95 هزار ریال روانه بازار چاپ و نشر کشور شد.
یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۳
نظر شما