شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰
پروفسور سمیعی، جایزه حلقه لایبنیتز را از آن خود کرد

جایزه حلقه لایبنیز در آلمان، امسال به پروفسور مجید سمیعی، جراح و متخصص مغز و اعصاب و مولف 17 کتاب مرجع پزشکی، به خاطر تلاش برای آموزش یکصد پزشک آفریقایی با هزينه‌های شخصی، اهدا شد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در مراسم اهدای اين جايزه در باشگاه خبرنگاران ‌هانوفر به این پزشک ايرانی‌، صدها متخصص پزشكی و گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان نیز حضور داشتند. از ايران نيز هياتی از سوی وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم شركت کرده‌بودند و جايزه و لوح قدردانی را به اين پزشک نمونه اهدا كردند.

گرهارد شرودر، در اين مراسم ضمن تمجيد از پرفسور مجید سميعی، او را انسان و دانشمندی بزرگ معرفی كرد كه قصد دارد دانش پزشكی‌ خود را به همه انتقال دهد و برای اين‌كار ارزشمند، مرز نمی‌شناسد و به این دلیل آفريقا را كه از نظر رشته پزشكی در فقر و رنج به سر می‌برد، انتخاب كرده‌است.

این جایزه بین‌المللی، نخستین‌بار به یک دانشمند ایرانی اهدا شده‌است. پروفسور مجید سمیعی، مبدع جراحی «قاعده مغز» در دنیا، از شخصیت‌های برجسته علم پزشکی است که تاکنون ده‌ها مدال معتبر علمی از مجامع مختلف بین‌المللی دریافت کرده و در سال 1385 به‌عنوان چهره ماندگار علمی ایران برگزیده و معرفی شد.

آثار پروفسور سمیعی، پزشک نخبه ایرانی
پروفسور سمیعی که به‌عنوان مبدع روش‌های جراحی مغز و اعصاب در دنیا نیز شناخته می‌شود، علاوه بر اقدامات درمانی خود، صاحب بیش از ۵۰۰ مقاله علمی و ۱۷ کتاب مرجع درباره دستگاه عصبی مرکزی و محیطی  است.

این متخصص مغز و اعصاب و چهره ماندگار عرصه پزشکی، در  جریان سال‌ها فعالیت علمی و تحقیقاتی خود کتاب‌های ارزشمندی همچون «برش‌نگاری پنوموآنسفال»، «جنبه‌های نوین اعصاب محیطی»، «اعصاب جمجمه‌ای»، «ضربه‌های وارد بر قاعده جمجمه»، «جراحی در ساقه مغز و بطن سوم و اطراف آن دو»، «جراحی قاعده مغز»، «ضایعات اعصاب محیطی» و «جراحی منطقه زین ترکی و سینوس‌های پیرامون بینی» را تالیف کرده‌است.

همچنین کتاب‌های «جراحی مننژیم قاعده مغز»، «جراحی کلیوس»،  «روش‌های نوین بازسازی استخوان» و «دوخت عروق و اعصاب و نیز پیوند در جراحی پلاستیک» نیز در کارنامه علمی پروفسور سمیعی دیده می‌شود.

افتخارات علمی یک پزشک موفق
رییس جمهوری آلمان غربی در سال 1367 شمسی، برای تجلیل از مقام علمی و تجربیات ارزنده پروفسور سمیعی و همچنین اقدامات وی در پیشرفت جراحی مغز و اعصاب، نشان خدمت درجه یک دولت آلمان را به وی اهدا کرد.

در همین سال، جایزه علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان، به پاس فعالیت‌های ارزشمند در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب، به این پزشک ایرانی اهدا شد.

وی افزون بر این‌که در سال 1385 در ایران به‌عنوان چهره ماندگار پزشکی معرفی شده، در سال 1390 نیز به دریافت عنوان استاد افتخاری دانشگاه تهران نایل شد.

زندگی و تحصیلات پروفسور سمیعی
مجید سمیعی، در ۲۹ خردادماه سال ۱۳۱۶ در رشت به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت به پایان رسانید و سپس رهسپار آلمان شد. رشته‌های زیست‌شناسی و پزشکی را در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس به پایان رسانید و سپس دوره تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیرنظر پروفسور کورت شورمن شروع کرد و در سال ۱۳۴۹ موفق به اخذ درجه تخصص در این رشته شد.

وی کار علمی خود را، با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد. پس از چندی سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. سمیعی، در سال ۱۳۵۱ به اخذ درجه پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه یوهانس گوتنبرگ نایل آمد.

این پزشک نخبه ایرانی، در زمینه تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی دستگاه عصبی محیطی، مطالعات مهمی انجام داده‌است. وی بیشترین اعمال جراحی روی تومورهای موسوم به «نورینوم آکوستیک» را در دنیا انجام داده‌ و در این زمینه بیشترین گزارش‌ها متعلق به وی است.

این متخصص مغز و اعصاب، در دهه ۱۹۹۰ اقدام به تاسیس یک مرکز بین‌المللی علوم اعصاب کرد. بنای این مرکز برگرفته از شکل مغز بوده و در شهر هانوفر آلمان واقع است و ریاست آن را مجید سمیعی بر عهده دارد.

سمیعی، شاگردان زیادی تربیت کرده‌‌است که در کشورهای مختلف جهان به فعالیت در زمینه جراحی مغز و اعصاب مشغول هستند و همه ساله کنفرانسی را به افتخار وی در یکی از کشورها برگزار می‌کنند. وی در حال حاضر نیز بسیار فعال بوده، جراحی‌های سنگین در قاعده مغز را انجام می‌دهد و در اغلب کنگره‌های جراحی مغز و اعصاب جهان به‌عنوان سخنران مدعو شرکت می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها