به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پرونده، معرفی تحلیلی، نقد و بررسی، نقدِ نقد، در آستانه نشر، جستار، فیلسوف ماه و گزارش ماه، عناوین اصلی این شماره از ماهنامه را تشکیل میدهند.
در بخش پرونده این شماره حيات علمي و فعاليتهاي استاد احمد احمدي معرفی شده است. وي سال 1312 در يكي از روستاهاي ملاير به دنيا آمد و درحوزه علميه بروجرد و قم تحصيل كرد. استاد احمدي درسهای تفسير و فلسفه اسلامي را در محضر علامه طباطبايي(ره)، درس فقه و اصول را در محضر آيات عظام بروجردي، سلطاني، مشكيني، محقق داماد، نجفي مرعشي و امام خميني(ره) فرا گرفت و همزمان دكتراي فلسفه غرب را از دانشگاه تهران دریافت کرد. از اين استاد تاكنون 52 عنوان كتاب منتشر شده است.
در این بخش همچنین مطالب دیگری با عناوین آموزش فلسفه در گفتوگو با دكتر احمد احمدي، پادزهري در دفع نظريه انكار نزول وحي، نگاهي به تعليقات و ترجمه تاملات در فلسفه اولي، گذري بر نقد تفكر فلسفي غرب و لايهاي از بنلايههاي شناخت مشاهده میشوند.
«نگاهي دوباره به بزرگترين و بيبديلترين دايرهالمعارف فلسفه اسلامي» عنوان بخش معرفي تحليلي اين شماره است. در این بخش دايرهالمعارف فلسفي شفاي بوعلي سينا از نگاه علي اوجبي بررسی میشود.
مقاله «سوبژ كتيويته» معرفي تحليلي كتاب «سوبژ كتيويته» اثر «دونالد ايوجين هال» است كه درصدد پرسش چيستي گذار انديشه غرب درباره مفهوم «خود» برآمده و حيدر معافي نگارش اين مقاله را بر عهده داشته است.
در بخش «نقدِ نقد» كتاب ماه فلسفه نیز مطلبي با عنوان «هدف درست، شيوه غلط: ملاحظاتي درباره نوشته آقاي ثبوت» توسط سيدحسن اسلامي به چشم میخورد.
وي در اين نقد مقاله اكبر ثبوت با عنوان «كاستي در شيوههاي منتقدان صدرا» را كه در كتاب ماه فلسفه شماره 71 مرداد ماه سال 1392 درج شد و طي 19 صفحه به دفاع از صدرا و نقد مخالفان و منتقدانش پرداخت، نقد ميكند.
«عون اخوان الصفاء علي فهم كتاب شفاء» و «تحليلي در باب معرفت»، نگارش «ت. سورا» با ترجمه همايون همتي عنوان دو مطلبیاند که در بخش «در آستانه نشر» اين ماهنامه درج شدهاند.
در بخش «جستار» نیز مطلبی با عنوان «مطالعه تطبيقي تاثير تجربهگرايي و رياضيات در تحول روششناختي فلسفه كلاسيك در غرب و تمدن اسلامي» به قلم آزاده سادات سجادي منتشر شده است.
«گئورگ زيمل» در بخش «فيلسوف ماه» اين ماهنامه معرفی شده است. وی در زمره صاحبنظران كلاسيك جامعهشناسي است كه با بررسي رابطه متقابل ميان فرد و جامعه، جامعهشناسي اشكال را بنيانگذاري كرد. مازيار جفرودي در این مطلب ضمن مرور شرح حال وي، به معرفي آرا و انديشهها و آثار وي پرداخته است.
«گزارش ماه» اين شماره نیز با عنوان «بازكاوي وضعيت فلسفه در ايران، روز جهاني فلسفه» به گزارش تفصيلي از روزهاي 23 و 24 آبانماه سال 1391 مصادف با روز جهاني فلسفه اختصاص یافته است که درباره این موضوع موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه در سال 1391 سلسله نشستهايي را با محور وضعيت فلسفه در ايران برگزار کرد.
شماره هفتاد و چهارم ماهنامه «كتاب ماه فلسفه» در 103 صفحه و به بهاي 20 هزار ریال از سوي موسسه خانه كتاب منتشر شده است.
شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۷
نظر شما