جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
جست‌وجو در دنیای جامعه‌شناسان مطرح جهان با شرلوک هلمز

رمان «دورکیم مرده است؛ شرلوک هلمز به نظریه اجتماعی وارد می‌شود» اثر آرتور آسابرگر از سوی نشر آگه منتشر شد. نویسنده سعی داشته تا در این رمان نسبتا کوتاه ایده‌های جامعه‌شناسان مختلفی را در قالب اثری داستانی و پلیسی مطرح ‌کند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «دوركيم مرده‌است» رمانی پليسی است که شرلوك هلمز و همكار او، دكتر جان واتسون شخصیت‌های اصلی داستان هستند. نویسنده در این رمان از اندیشه‌های جامعه‌شناسان مطرح قرن‌های 19 و 20 مانند دوبوآ، اميل دوركيم، فرويد، زيمل، ماكس وبر، لنين، بئاتريس وب در روایت داستانش بهره ‌می‌گیرد تا با زبانی قابل فهم و در قالب یک رمان، آن‌ها را به مخاطبانش ارایه دهد.

نسخه اصلی این کتاب، نخستین بار در سال 2003 میلادی با عنوان « Durkheim is dead» منتشر شد. ماجراهای کتاب در سال 1910 میلادی می‌گذرد و موقعیتی را توصیف می‌کند که برخی نظریه‌پردازان مهم جهان در کنفرانسی در لندن گرد هم آمده‌اند.

در بخشی از این کتاب آمده‌است: «هلمز پاسخ داد: فکر نمی‌کنم، او وقتی میهمانی تمام شد برای قدم زدن رفته بیرون و دیشب هم به اتاق‌اش برنگشته. پلیس در جست‌وجویش است و احتمال می‌دهد اتفاقی برایش افتاده باشد اما من این‌طور فکر نمی‌کنم. دوبوآ گفت: امیدوارم حق با شما باشد. دورکیم آدم خوبی است و علاوه بر آن، جامعه‌شناس توانایی هم هست. او پدر جامعه‌شناسی فرانسوی و متفکری بسیار تاثیرگذار است. آثار او به عقیده من اهمیت زیادی دارند و علایق ما از خیلی جهت‌ها مشترک‌اند.»

رمان «دورکیم مرده است» با عنوان فرعی «شرلوك هلمز به نظريه اجتماعی وارد می‌شود» اثر آرتور آسابرگر با ترجمه مشترک شهناز مسما‌پرست و شهرزاد قانونی با شمارگاه هزار و 100نسخه در 206 صفحه و به قیمت 9 هزار تومان از سوی انتشارات «آگه» منتشر شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها