به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ششمین و آخرین نشست ستاد برگزاری هفته کتاب صبح امروز با حضور محمد اللهیاری، دبیر اجرایی بیست و یکمین دوره هفته کتاب و جمعی از مسوولان فرهنگی و ناشران در ساختمان فجر برگزار شد.
محمد اللهياري، دبير بيست و يكمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران نيز در اين نشست، ضمن تشكر از همكاري اعضاي اين رويداد، به زمان و مكان برخي از مهم ترين برنامههاي اين دوره هفته كتاب اشاره كرد.
بر اساس اعلام ستاد برگزاری این رویداد شنبه 25 آبانماه روز «تکریم از پدیدآورندگان کتاب و خادمان نشر»، یکشنبه 26 آبانماه روز «کتاب و فرهنگ عاشورایی»، دوشنبه 27 آبانماه «کتاب بنیان تعلیم و تولید دانش»، سه شنبه 28 آبانماه روز «کتاب و الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت»، چهارشنبه 29 آبانماه «نقش رسانه ها در تبلیغ کتاب و ترویج کتابخوانی»، پنج شنبه 30 آبانماه «کتاب، کانون تحکیم خانواده و تربیت نسل فردا»، جمعه یکم آذرماه «کتاب، حماسه ساز فرهنگی، روزگاران عزت و تدبیر» و شنبه 2 آذرماه «کتاب خوب، بهترین هدیه زندگی» اعلام شد.
نشست هماندیشی ناشران در کابل و برگزاري نمایشگاه کتاب در تاجیکستان
عباس نظری، نماینده معاونت امور فرهنگی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در کشورهای افغانستان و تاجیکستان گفت: درباره برگزاری نمایشگاه کتاب در افغانستان نشستی را داشتیم و تصمیم گرفته شد به جای برگزاری نمایشگاه کتاب در این کشور نشست مشترک ناشران ایرانی و افغانی را در کابل برگزار کنیم. با این اقدام ناشران دو کشور به یکدیگر نزدیکتر میشوند و تعامل میان آنها افزایش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: این تور چند هفته بعد از برگزاری هفته کتاب انجام خواهد شد و در نظر داریم این تورهای فرهنگی را در کشورهای تاجیکستان، آذربایجان و ترکمنستان برگزار کنیم.
نظری درباره برگزاری نمایشگاه کتاب در کشور تاجیکستان گفت: تاجیکستان یکی از کشورهایی است که زبان دوم مردم آن کشور فارسی است و از این حیث شباهتهای فرهنگی بسیاری میان ما و مردم این کشور وجود دارد. صحبتهایی برای برپایی نمایشگاه کتاب در این کشور انجام شده است و حتی یکی از ناشران تاجیک به ایران آمده است تا هماهنگیهای لازم برای برپایی نمایشگاه را پیگیری کند.
برپایی 20 نمایشگاه کتاب در کارخانههای تهران
محمد رنجبری، نماینده انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان درباره برنامههای این انجمن در هفته کتاب گفت: انجمن ناشران کودک طرحهایی را پیشنهاد داده بود كه یکی از آنها برپایی نمایشگاه در کارخانهها بود. ما از 20 نمایشگاه کتاب در کارخانهها آغاز کردیم كه سال گذشته تعداد این نمایشگاهها به 100 نمایشگاه رسید. اما با توجه به مشکلاتی که امسال داشتیم قصد داریم در اين دوره 20 نمایشگاه در 20 کارخانه تهران برگزار کنیم.
وی درباره انتخاب کارخانهها به عنوان محل برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: یکی از اهداف ما برای برگزاری این نمایشگاهها این است که کتاب را در دسترس خانوادهها قرار دهیم. بخشی از این خانوادهها در کارخانهها مشغول به کارند و با توجه به تجربه سالیان قبل استقبال از این نمایشگاهها خوب بوده است و این امر موجب شد این نمایشگاهها را برگزار کنیم.
رنجبری در پايان گفت: همچنین نشست هماندیشی را با ناشران کتاب کودک و اداره کتاب برگزار خواهیم کرد و چالشهای این حوزه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
برگزاری نظرسنجی از فعالیتهای هفته کتاب
مصطفی اسدزاده، نماینده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درباره برنامههای این انجمن گفت: در هفته کتاب میزگرد «ممیزی کتاب؛ بایدها و نبایدها» را با حضور اصحاب فرهنگ و معاون فرهنگی برگزار خواهیم کرد. این نشست 29 آبانماه برگزار میشود.
وی افزود: همچنین قصد داریم نظرسنجی از فعالیتهای هفته کتاب در پژوهشگاه انجام دهیم. اکنون در مرحله تدوین پرسشنامه هستیم و دوستانی که پیشنهادهایی در این موضوع دارند میتوانند با ما مطرح کنند.
کارگاه آسیبشناسی مطالعه و کتاب و قدردانی از خاندان نسخ خطی
داود آقا رفیعی، نماینده سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پیشنیه کتابخانه ملی و برنامههای آن در این هفته گفت: کتابخانه ملی یکی از متولیان کتاب در جامعه است و به طور علمی به این بحث میپردازند.
وی با اشاره به برنامههای کتابخانه ملی در بیست ویکمین دوره هفته کتاب گفت: کارگاه آسیبشناسی مطالعه و کتاب، آشنایی با شابک، افتتاح مدیریت کتابخانه ملی در استان قزوین، افتتاح سایت کتابخانه ملی در سیستان و بلوچستان از جمله برنامههای ما در این هفته هستند.
وی افزود: مهمترین برنامه ما در هفته کتاب نکوداشت خاندان نسخ خطی است و بر اساس فهرستنویسی کتابخانه ملی 400 هزار نسخه خطی در داخل کشور و بیش از یک میلیون نسخه خطی در خارج از کشور نگهداری میشوند. جا دارد که به این موضوع توجه بیشتری شود و از کسانی که این نسخهها را نگهداری میکنند یا پژوهشهایی را با این موضوع انجام دادهاند قدردانی و تشکر شود.
برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در هفته کتاب
حمید دهدشتی، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست با اشاره به فعالیتهای اين سازمان در سالهای گذشته گفت: بخش مهمی از فعالیتهای ما به ارتباط با ایرانیان خارج از کشور اختصاص دارد و هر ساله تلاش میکنیم کتابهایی را با موضوعات مختلف به خارج از کشور ارسال کنیم.
وی افزود: در دو سال گذشته با توجه به نوسان قیمت دلار تلاش کردهایم کتابهای خود را به جای ارسال در خارج از کشور منتشر کنیم كه تقریبا 71 عنوان کتاب در مرکز ما منتشر شدهاست.
دهدشتی با اشاره به برنامههای این سازمان در هفته کتاب گفت: رونمایی از کتاب «چهار عنصر بیدل دهلوی»، رونمایی از کتاب انقلاب مصر نوشته استاد خسروشاهی، حضور در نمایشگاه کویت و معرفی آثار ایران و پایان تدوین اصلاحنامه فرهنگی از جمله برنامههای ما هستند.
نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره برنامههای این سازمان به مناسبت هفته کتاب در خارج از کشور گفت: فراخوانی را برای مشارکت نمایندگیهایمان در خارج از کشور ارسال کردهایم و امیدواریم با همکاری آنها بتوانیم هفتههای فرهنگی خوبی را همزمان با هفته کتاب برگزار کنیم.
تجلیل از ناشران و کتابفروشان کتب قرآنی در سرای اهل قلم
سید محمدحسین محمودی، نماینده اتحادیه ناشران قرآنی درباره برنامههای اتحادیه ناشران کتب قرآنی گفت: این اتحادیه سومین دوره تجلیل از پژوهشگران و ناشران قرآنی را برگزار خواهد کرد. البته امسال در کنار پژوهشگران و ناشران از کتابفروشان نیز تقدیر خواهد شد و این مراسم در روز سوم آذر در سرای اهل قلم برگزار میشود.
وی افزود: همچنین نمایشگاههای کتاب در مناطق مختلف برگزار خواهند شد که حداقل تخفیف در این نمایشگاه 20 درصد خواهد بود. تجهیز کتابخانه تخصصی قرآن و اهدای کتاب از دیگر برنامههای این انجمن هستند.
نمایشگاه کتابهای ورزشی در نارمک
روبن شاهوردی، نماینده انجمن فرهنگی ناشران فرهنگی درباره برنامهها و اقدامات این انجمن در ایام هفته کتاب گفت: قرار است در ایام هفته کتاب نمایشگاهی را در نارمک برگزار کنیم. این نمایشگاه سه روزه کتابهای مختلفی را با موضوع تندرستی، سلامت و تربیت بدنی به مخاطبان عرضه خواهد کرد و کتابها با تخفیف 20 درصد به فروش میرسد.
نمایشگاه کتابهای دانشگاهی و تخصصی در ایام هفته کتاب
ایرج سلطان محمدی، نماینده کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس با اشاره به فعالیتهای اين کتابخانه گفت: امسال چند روز پیش از آغاز هفته کتاب با همکاری دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران و چند دانشگاه دیگر نمایشگاه کتب تخصصی و دانشگاهی را برگزار كرديم و قصد داریم از آثار جدید کتابخانه مجلس که امسال منتشر شدهاند نيز در سالن مشروطه رونمایی کنیم.
نمایشگاههای کتاب در مدارس
محمود سمیاری، نماینده موسسه فرهنگی منادی تربیت درباره فعالیتهای موسسه منادی تربیت در حوزه کودک و نوجوان در ایام هفته کتاب گفت: موسسه منادی تربیت به عنوان نماینده وزارت آموزش و پرورش و با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 16سال گذشته متولی برپایی نمایشگاههای کتاب در مدارس بوده است و از سال 1376 طرح 10 هزار نمایشگاه در 10 هزار مدرسه اجراشد.
وی افزود: هدف اصلی ما از برگزاری نمایشگاههای کتاب در مدارس این است که دانشآموزان با تازههای نشر آشنا شوند و بتوانیم سطح علمی آنها را افزایش دهیم. ما این نمایشگاهها را در همه استانها و حتی در نقاط صفر مرزی برپا کردهایم و قصد داریم در سال جاري نيز 35 تا 50 هزار نمایشگاه برگزار کنیم.
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹
نظر شما