کتاب «ارتباطات جهانی در حال گذار» اثر پروفسور حمید مولانا، استاد بینالمللی ارتباطات از سوی انتشارات سروش به چاپ سوم رسید.-
از نقطه نظر تکنولوژیکی، ارتباطات بینالمللی اکنون با تلاشهای عاملان فراملی برای ایجاد زیرساختهای نوین اطلاعاتی جهانی همراه است که میتوان آن را با دو تحول عمدهای که در طی قرن نوزدهم روی داد (استقرار سیستمهای راه آهن و توسعه خطوط تلگراف) مقایسه کرد.
پروفسور مولانا در این کتاب، ارتباطات جهانی را در حال گذار و تغییر از شیوههای موجود به شیوههای دیگر میداند. بهنظر او مفهوم دولت از مدل قبلی خود در حال متحول شدن و حرکت بهسوی یک شیوه گتو-دولت(Ghetto-State) است که نه استقلال و نه حاکمیت تعریفشده فعلی را نخواهند داشت.
نویسنده در این کتاب به مفهوم امت در اسلام، تبلیغ، حکومت اسلامی و جایگاه ولی فقیه در مکتب شیعه صحبت میکند و آن را بهترین مدل ارتباطی در گذشته، حال و آینده معرفی میکند این کتاب متنی استدلالی است که با طرح طیف متنوعی از موضوعها و ایدههای نظری در یک چارچوب مفهومی، میکوشد تا برای خوانندگان قابل درک و محرک مطالعات و ارزیابیهای بیشتر شود.
با توجه به نقش محوری ارتباطات در همه نهادها و سیستمهای ملی و جهانی، کتاب حاضر با تاکید بر مفاهیم به جای حیطههای موضوعی پراکنده، برای همه دانشجویان ارتباطات و همه دانشجویان و علاقهمندان به علوم اجتماعی و انسانی مفید است.
این اثر در 9 فصل «تاریخ و مفهوم ارتباطات جهانی»، «تکنولوژی و جامعه»، «ارتباطات و قدرت»، «بنای جامعه»، «زبان و ارتباطات بینالمللی»، «بازسازی جامعه؛ مورد: اسلام»، «آینده دولت: یک رویکرد اسلامی»، «ارتباطات به مثابه زیست محیط فرهنگی» و «چهره آینده: ارتباطات بین المللی» در قرن 21 تدوین شده است.
چاپ سوم این اثر در 278 صفحه به بهای 11 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقهمندان به علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه قرار گرفته است.
نظر شما