یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۰
اعلام مهم‌ترين برنامه‌هاي بيست ويكمين دوره هفته کتاب

در جلسه صبح امروز اعضای ستاد برگزاری بيست ويكمين دوره هفته كتاب، محمد اللهياري مهم‌ترين برنامه‌هاي اين دوره را اعلام كرد. همچنين همایون امیرزاده، مشاور اجرایی هفته کتاب از تغییر و تحول در آیین‌نامه این رویداد فرهنگی در آینده نزدیک خبر داد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پنجمین نشست هم‌اندیشی برگزاری بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (12 آبان‌ماه) با حضور محمد اللهیاری، دبیر برگزاری هفته کتاب، همایون امیرزاده، مشاور اجرایی بیست و یکمین دوره هفته کتاب و نمایندگان نهادها و سازمان‌ها در ساختمان فجر برگزار شد.

محمد اللهیاری در این جلسه اظهار کرد: نهادها و سازمان های مشارکت کننده در برگزاری بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برنامه های خود را به صورت مکتوب ارايه دادند و نهادهای باقی مانده نیز تا  سه شنبه 14 آبان ماه فرصت دارند فعالیت های خود را به ستاد ارايه دهند. 

وی در ادامه به برخی از مهم‌ترین برنامه های بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که از آن جمله می‌توان به آیین قدردانی از خادمان فنی و علمی نشر اشاره کرد که شنبه 25 آبان ماه از سوی خانه کتاب و معاونت امور فرهنگی در سالن امور سینایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود. 

همچنین به گفته اللهياری، نشست «عاشورا در آینه شعر و نشر ایران» از سوی دبیرخانه شعر آیینی در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی  یکشنبه 26 آبان ماه برگزار خواهد شد. 

دوشنبه 27 آبان ماه، افتتاحیه نمایشگاه «یاد یار مهربان» از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بوستان گفت‌وگو و نمایشگاه و نشست اقلیت‌های دینی از سوی اداره کل مجامع و فعالیت‌های فرهنگی در سرای اهل قلم برگزار می شود. 

بیستمین دوره کتاب سال دانشجویی از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی و نشست تشکل‌های نشر از سوی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در هتل انقلاب نیز از برنامه های  سه شنبه 28 آبان ماه است. 

اللهیاری در ادامه، برنامه‌های چهارشنبه 29 آبان را قدردانی از کتابداران برتر از سوی نهاد کتابخانه های عمومی در تالار وحدت، جشنواره کتاب و رسانه ملی و جشنواره کتاب و رسانه برتر از سوی خانه کتاب و معاونت امور فرهنگی در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی عنوان کرد. 

همچنین بنابر اعلام وی، افتتاح هزار نمایشگاه در هزار پایگاه بسیج و مسجد از سوی سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس بسیج و سپاه در روز جمعه يكم  آذرماه و جشنواره جلال آل احمد از سوی خانه کتاب و معاونت امور فرهنگی، شنبه دوم آذرماه برگزار خواهد شد. 

در این جلسه برخی نهادها چون نهاد کتابخانه های عمومی، انجمن ناشران دفاع مقدس، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و ... برنامه های خود را برای بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند.

• پیشنهاد برگزاری 671 برنامه در استان‌های کشور
داریوش رضوانی، مسوول امور استان‌ها در هفته کتاب، در ابتدای نشست با ارایه گزارشی از فعالیت‌ ستادهای استانی در بیست و یکمین دوره هفته کتاب گفت: تا به امروز 19 استان برنامه‌های خود را ارایه داده‌اند و دیگر استان‌ها برنامه‌ای به دبیرخانه نفرستاده‌اند و امیدواريم تا چند روز آینده این کار انجام شود.

وی درباره محتوای برنامه این استان‌ها گفت: برخی استان‌ها عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند و حتی تا 90 برنامه ارایه داده‌اند. به طورکلی 671 برنامه از سوی استان‌ها ارایه شده است و ما به کمیت این برنامه‌ها کار چندانی نداریم بلکه عملکرد و اجرایی بودن این برنامه‌ها برای ما از اهمیت برخوردار هستند.

وی افزود: اهداي کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برگزاری نمایشگاه کتاب، رونمایی و نقد و بررسی کتاب از برنامه‌هایی هستند که برای این دوره از هفته کتاب پیشنهاد شده‌اند.

• انتخاب شعار بیست و یکمین دوره هفته کتاب
مصطفی امیدی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی با اشاره به شعارهای پیشنهادی برای هفته کتاب از سوی نهادها گفت: از مجموع 29 شعار پیشنهادی شعار «کتاب آیینه فرهنگی و فرزانگی است» با انتخاب دوستان به عنوان شعار بیست و یکمین دوره هفته کتاب انتخاب شد. این شعار به تایید نهایی آقای اللهیاری و معاون فرهنگی رسیده است.

امیدی درباره شعارهای روزانه در ایام هفته کتاب گفت: در مجموع 62 شعار پیشنهاد شده بود و در هفته آینده این شعارها را نیز اعلام خواهیم کرد.

• آیین‌نامه هفته کتاب تغییر می‌کند
همایون امیرزاده، مشاور اجرایی بیست‌ویکمین دوره هفته کتاب از تغییر و تحول در آیین‌نامه هفته کتاب در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در جلسه گذشته آقای هاشمی پیشنهادهای خوبی درباره بازنگری در آیین نامه هفته کتاب ارایه کردند. آقای اللهیاری این پیشنهاد را در قالب طرحی به معاون فرهنگی پیشنهاد داد و با موافقت آقای صالحی در حال پیگیری این موضوع هستیم و پس از برگزاری این دوره هفته كتاب این موضوع در دستور کار قرار می‌گیرد و از ناشران و نهادها انتظار داریم با پیشنهادهای خود ما را در این امر یاری کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود از فعالیت‌های استانی برخی دبیرکل‌های ارشاد در حوزه هفته کتاب خبر داد و گفت: امسال در بین تقدیرشدگان استانی تلاش خواهیم کرد از سه مديرکل اداره ارشاد در استان‌ها قدردانی کنیم.

امیرزاده افزود: بیست و یکمین دوره هفته کتاب با نمایشگاه‌های کتاب دفاع مقدس و کتب دانشگاهی که به پیشواز این نمایشگاه رفتند پربارتر از گذشته شده است. امیدواریم در ادامه نیز این فعالیت‌ها ادامه پیدا کند.

• بازدید از خبرگزاری کتاب ایران در ایام هفته کتاب
فاطمه کنارسری، نماینده دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی کتابخوانی درباره فعالیت‌های این نهاد گفت: هفته کتاب در پی آن است تا با ایجاد انگیزه، کودکان، نوجوانان و دیگر قشرها را به کتابخوانی دعوت کند. از این رو ما برای این دوره از هفته کتاب این برنامه‌ها را در نظر گرفته‌ایم: مسابقه کتابخوانی عاشورا، تبلیغ چهره به چهره کتاب (آشنایی با نویسندگان و برگزیدگان کتاب فصل و سال در حوزه کتاب نوجوان)، دیدار از خبرگزاری کتاب به همراه دانش‌آموزان در ایام هفته کتاب، کارگاه آموزش مطالعه، برگزاری مسابقات کاریکاتور با موضوع کتابخوانی، قصه‌گویی در مدارس.

وی گفت: همچنین پیشنهاد داریم به جای اهدای کتاب به تاسیس کتابخانه در استان‌ها و شهرهای کوچک بپردازیم.

• رونمايي و برگزاري نشست در بنیاد ادبیات داستانی 
محمد عباس پور، نماینده بنیاد ادبیات داستانی در پنجمین نشست ستاد برگزاری هفته کتاب با اشاره به فعالیت‌های بنیاد ادبیات داستانی در سال گذشته گفت: سال پیش چند برنامه داشتیم و یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها تاسیس کتابخانه تخصصی ادبیات در بنیاد ادبیات داستانی بود.

وی افزود: امسال هم برنامه‌های متنوعی را در نظر داریم.  25 آبان بازدید مسوولان بنیاد ادبیات داستانی با جمعی از نویسندگان از باغ موزه دفاع مقدس را داریم. رونمایی از کتاب «جناب آقای دیو» محمدعلی علومی، نشست اقتباس از رمان‌ها و رونمایی از مجموعه سه جلدی «زیر و بم داستان» از دیگر برنامه‌های ما برای بیست و یکمین دوره هفته کتاب است.

• برپایی مراسم اهدای کتاب در 16 مرکز
محمد اللهیاری با اشاره به استقبال مردم از طرح اهدا کتاب در مکان‌های عمومی گفت: سال گذشته این برنامه را اجرا کردیم و امسال نیز در پی آن هستیم که با قوت بیشتر این کار را ادامه دهیم. امسال ستاد برگزاری هفته کتاب در 10 مکان و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در 6 مرکز به اهدا کتاب می‌پردازند. از دیگر نهادهایی که مایل به این کار باشند نیز دعوت می‌کنیم تا پیشنهادات خود را به ما ارایه دهند.

• بیعت کتابخانه‌داران با میثاق‌های امام راحل(ره)
علی خواجوی، مدیر روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های کشور درباره برگزاری این دوره هفته کتاب و برنامه‌های این نهاد گفت: برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های کشور یک برنامه ملی است و مهم‌ترین برنامه ما در امسال پاسداشت مطالعه مفید و تقدیر از کتابداران است که در 29 آبان اجرا خواهد شد.

وی افزود: تجدید بیعت کتابداران استان تهران و قم با میثاق‌های امام(ره) و رهبری در حرم امام خمینی، قدردانی از خبرنگاران فعال حوزه کتاب و کتابخوانی، افتتاح پنجمین سیکل ایستگاه‌های مطالعه، افتتاح تلویزیون اینترنتی کتاب از دیگر برنامه‌های ما در این هفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها