به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «طلوع مهر» برگزیده سه نسل از خوشنویسان معاصر ایران، عصر دیروز چهارشنبه هشتم، آبان با سخنرانی حسین الهی قمشهای، امیر فلسفی، غلامحسین صندوق آبادی و اجرای کاوه تیموری و همچنین با حضور هنرمندان مطرح خوشنویسی و گرافیک ایران، چون قباد شیوا، بیژن بیژنی، در سالن ایران زمین فرهنگستان هنر برگزار شد.
الهی قمشهای در این مراسم گفت: هنر خوشنویسی یکی از وجوه مهم تجلی زیبایی و حُسن است. امروز هم قرار است که یک کتاب مهم از آثار خوشنویسی رونمایی شود، بنابراین باید در این جلسه مدام از زیبایی بحث کرد.
وی افزود: هرجا که شور، فداکاری و جان فشانی مشاهده میشود، به دلیل زیبایی است. شعر کلاسیک فارسی هم در راستای همین مقوله زیبایی است. غزل یعنی ستایش زیبایی معشوق به بهترین نوع خود. مطالعه کتاب و دانایی نیز یک امر زیباست.
الهی قمشهای در ادامه با اشاره به این نکته که تمام غزلیات شکسپیر، میکل آنژ و میلتون، درباره زیبایی است، گفت: زیبایی مخاطبش را از مصائب این عالم خاکی فارغ میکند. انسان به محض رسیدن به زیبایی آرامش پیدا میکند و یکی از تجلیات مهم زیبایی، هنر است. هنرها تجلیات انوار الهی در هنرمند است. به همین دلیل یک قطعه خط زیبا دایما در دل مخاطبش شادی میآفریند.
وی همچنین اظهار کرد: یک خط خوب و هنرمندانه به دلیل ریتم خود، میتواند در امر درمان و شفابخشی بسیار موثر باشد. از این مساله میتوان به مقوله «خط – درمانی» رسید، اما جامعه برای دیدن زیبایی تربیت نشده است و وظیفه شما خوشنویسان این است که با آموزش دادن زیبایی به عامه مردم «خط – درمانی» را در جامعه گسترش دهید.
امیر فلسفی نویسنده مقدمه کتاب «طلوع مهر» دیگر سخنران حاضر در این آیین بود. او در بخشی از سخنان خود گفت: نمایشگاهی شامل آثار برجسته خوشنویسی و نقاشیخط معاصر، در سال 1388 به لطف موسسه فرهنگی صبا در محل این مجموعه در فرهنگستان هنر برگزار شد. اکنون آن آثار با سرمایهگذاری موسسه فرهنگی کتاب – نشر آبان، در قالب یک کتاب به مخاطبان عرضه شده است.
وی افزود: تاکنون در تاریخ خوشنویسی ایران انتشار کتابی اینچنین برای یادبود یک نمایشگاه نداشتهایم. امیدوارم انتشار این کتاب باعث شود تا دیگران نیز نمایشگاههای خوشنویسی را جدیتر برگزار کنند.
این هنرمند همچنین به ارتباط بیشتر شعب مختلف انجمن خوشنویسان ایران در شهرستانهای مختلف در راستای برگزاری نمایشگاه سال 1388 اشاره کرد و گفت: نمایشگاه سال 1388 محملی شد برای آشنایی هرچه بیشتر استادان شعب انجمن در شهرستانهای مختلف در طول برگزاری نمایشگاه. اکنون درج آثار این استادان در کنار هم در یک کتاب سبب هرچه بیشتر شدن این آشنایی است.
فلسفی در پایان ابراز امیدواری کرد تا برای نمایشگاههای آینده خوشنویسی کتابهایی نفیستر از کتاب «طلوع مهر» منتشر شود.
آموزش خوشنویسی را فراموش نکنیم
همچنین کاوه تیموری، هنرمند خوشنویس و مجری مراسم قایقی را برای حاضران درباره این کتاب سخنرانی کرد. او در بخشی از سخنان خود گفت: این کتاب ارزشمند، نمایی از خوشنویسی معاصر ایران است و حدود 260 اثر برگزیده را به مخاطبان ارایه میکند.
وی افزود: همچنین در این کتاب تنوع خطوط بسیار به چشم میخورد؛ به گونهای که ما هم آثاری به شیوههای دورههای صفویه و قاجاریه و هم آثاری به شیوههای ابداعی معاصر را مشاهده میکنیم. در اصل میتوان گفت که این کتاب حاصل تلاش خوشنویسان در دوران پرفروغ 35 سال پس از انقلاب اسلامی ایران است.
تیموری همچنین اظهار کرد: مقدمه این کتاب را استاد امیر فلسفی نگاشته است. فلسفی هنرمندی است که خود در حدود 10 هزار صفحه کتابت ارزشمند، مانند دیوان حافظ، رباعیات خیام، دیوان علامه حسن زاده آملی، بخشی از گلستان سعدی و دیگر منابعی از این دست و همچنین قطعات بسیاری هم در «غبارنویسی» به جای گذاشته است.
مولف کتابهای «راز نقاشیخط استاد جلیل رسولی» و «راز خط استاد امیرخانی» در ادامه با اشاره به مفهوم استادی در هنر خوشنویسی گفت: استادی در خوشنویسی نقطه تداوم در این هنر است. هنر خوشنویسی در تاریخ هنر ایران زمین همیشه پرفروغ بوده و تدام داشته است و این تداوم جز به آموزش صحیح به دست نمیآید.
تیموری در پایان گفت: امیدوارم همراستا با برگزاری هرچه بهتر نمایشگاهها و انتشار کتابهای مجموعه آثار نفیس به رشد و بهبود کیفیت آموزشی نیز توجه داشته باشیم. اگر کتاب «طلوع مهر» بالی برای پرواز است، بال دیگر آن برگزاری بهتر کلاسهای مقدماتی خوشنویسی است.
پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲
نظر شما